Παχύσαρκοι πολλοί μαθητές, με κακή διατροφή και φυσική κατάσταση

Ένα μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον σωματικό βάρος, μη ισορροπημένες συνήθειες διατροφής και χαμηλό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και φυσικής κατάστασης.

Ένα μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον σωματικό βάρος, μη ισορροπημένες συνήθειες διατροφής και χαμηλό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και φυσικής κατάστασης.
Αυτό δήλωσαν σήμερα, Πέμπτη, οι εκπρόσωποι του προγράμματος «ΕΥζην» που εφαρμόζεται επί σειρά ετών στα σχολεία, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Παιδείας.
Βασικός στόχος του «ΕΥζην» είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου για την υγεία των μαθητών μέσα από τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ιωάννης Παντής, γενικός γραμματέας του ΥΠΠΕΘ και ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξίου, διευθυντής Φυσικής Αγωγής του υπουργείου, αναφέρθηκαν στον ρόλο του σχολείου ως ενός βασικού φορέα αγωγής και κοινωνικοποίησης των νέων που οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας τους.
Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Λάμπρος Συντώσης, καθηγητής Διαιτολογίας-Διατροφής και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος «ΕΥζην», παρουσίασε συνοπτικά την τετραετή πορεία του προγράμματος, με αναφορά στους άξονες υλοποίησής του, τις δράσεις του, τα αποτελέσματά του, την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τον προγραμματισμό αναφορικά με την εξέλιξη και βελτίωσή του για τα επόμενα έτη.
Αναφέρθηκε ότι η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης των παιδιών είναι μεγάλης σημασίας από πλευράς δημόσιας Υγείας, δεδομένου ότι η φυσική κατάσταση αποτελεί ισχυρό δείκτη της σκελετικής, μεταβολικής και καρδιαγγειακής τους υγείας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τάμπαλης, «η αξιολόγηση αυτή μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα με την αξιοπιστία που προσφέρουν οι νέες νόρμες φυσικής κατάστασης», οι οποίες είναι διαθέσιμες προς όλους στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk