ΠΑΜΑΚ: Το 78,5% ζητά μείωση φόρων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία

Μείωση φόρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, για λογαριασμό της πολίτικης κίνησης Επόμενη Ελλάδα. Παράλληλα, η πλειοψηφία τάσσεται κατά τυχόν αυξήσεων μισθών στο Δημόσιο.

Μείωση φόρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, για λογαριασμό της πολίτικης κίνησης Επόμενη Ελλάδα.

Ειδικότερα, το 78,5% των πολιτών προτάσσει ως αναγκαία τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μόλις το 12,15% να αυξηθούν οι φόροι για να διασφαλιστούν οι συντάξεις.

Στο ερώτημα για μια τυχόν αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών όπως δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων στρατιωτικοί και γιατροί, το 58% τάχθηκε κατά της αύξησης, ενώ το 65,5% δήλωσε ότι αυξήσεις δεν πρέπει να δοθούν στο Δημόσιο ακόμη και αν αύτη η δυνατότητα προκύψει αποκλειστικά από περιστολές κρατικών δαπανών.

Εξάλλου, το 58,8% των πολιτών συμφώνησε με το ενδεχόμενο να πριμοδοτηθούν με φορολογικό συντελεστή κάτω του 10% μεγάλες πολυεθνικές για να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά υπήρξε και ένα 39% που απάντησε αρνητικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk