Εχουν διακανονιστεί €30 εκατ. οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ

Στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης της ΕΥΔΑΠ, που συνεχίζεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016, έχουν ενταχθεί ήδη 32.873 νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να έχει διαγραφεί λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος ποσό προσαυξήσεων που αγγίζει τα 3,4 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης της ΕΥΔΑΠ, που συνεχίζεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016, έχουν ενταχθεί ήδη 32.873 νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να έχει διαγραφεί λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος ποσό προσαυξήσεων που αγγίζει τα 3,4 εκατ. ευρώ. Το ύψος των συνολικών οφειλών που έχουν διακανονιστεί φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ήμισυ αφορά οφειλές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσό που έχει εισπραχθεί από την ένταξη στο Πρόγραμμα φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών πελατών την 30η Σεπτεμβρίου 2016 διαμορφώνεται πλέον στα 100 εκατ. από 130 εκατ. ευρώ. Επίσης, μέσω των 12 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ, εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο περί τα 6.000 νοικοκυριά. Αυτό προβλέπει τουλάχιστον 6 κ.μ. νερό δωρεάν ανά τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη και αύξηση των δωρεάν κυβικών από τρία μέλη και άνω.
Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Γιάννης Μπενίσης, πρόθεση και πάγια θέση της Εταιρείας είναι, όπως «ουδείς συμπολίτης να μη στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους».
Όσοι ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές παροχές του Προγράμματος, να επισκεφθούν ένα από τα 12 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016. Απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης είναι η ύπαρξη πάσης φύσεως οφειλής άνω των 60 ευρώ και η ελάχιστη δόση δεν θα μπορεί να είναι κατώτερη των 20 ευρώ. Για την έγκριση της δοσιακής ρύθμισης απαιτείται η άμεση καταβολή της πρώτης από τις εγκεκριμένες δόσεις, ενώ οι επόμενες θα καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής στο διακανονισμό.
Το πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών προβλέπει τα εξής:
α) Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/τόκων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών
β) Απαλλαγή από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/τόκων εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο όριο μέχρι 6 έντοκες μηνιαίες δόσεις
γ) Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/τόκων για τους δικαιούχους ΕΕΤ της ΕΥΔΑΠ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις
δ) Απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων/τόκων για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ της ΔΕΗ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις
ε) Δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής κατά ανώτατο μέχρι 36 έντοκες μηνιαίες δόσεις για όσους οφειλέτες δεν υπάγονται ή δεν επιλέξουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις ευνοϊκής ρύθμισης και
στ) Εξέταση ειδικών περιπτώσεων αποπληρωμής οφειλών από αρμόδια Επιτροπή ή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ
Επίσης, κατόπιν σχετικής αίτησης, οι καταναλωτές που έχουν υπαχθεί στο νόμο 4320/2015 (νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης) έχουν δυνατότητα ένταξης σε Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk