«Μεμονωμένες» οι αντιδράσεις γονέων στα σχολεία για τα προσφυγόπουλα

«Μεμονωμένα περιστατικά που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα αλλά αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους από τους εκπροσώπους του υπουργείου» χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας τα περιστατικά αντιδράσεων απο γονείς

«Μεμονωμένα περιστατικά που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα αλλά αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους από τους εκπροσώπους του υπουργείου» χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας τα περιστατικά αντιδράσεων απο γονείς κατά την πρώτη ημέρα των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις στις 2.00 το μεσημέρι, όπου και χτύπησε το πρώτο κουδούνι για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο και μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.
Και κατά τις ημέρες προεγγραφής των προσφυγόπουλων στα κέντρα φιλοξενίας όμως υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες μεγάλος αριθμός νέων αιτήσεων.
Τα παιδιά μετέβησαν στα σχολεία με λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ξεναγήθηκαν στις τάξεις και τα σχολικά κτίρια και γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς ενώ έλαβαν σχολικές τσάντες και βιβλία.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας ανακοινώθηκε ότι «σε αυτή τη σημαντική μέρα, οι εκπαιδευτικοί μας αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με το πιο θερμό τρόπο στην αρμονική ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο».
«Το υπουργείο Παιδείας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στις δημοτικές αρχές, στους πολυάριθμους εθελοντές φοιτητές αλλά και στην επιστημονική επιτροπή για τη συμβολή τους στην επιτυχία της πρώτης σχολικής ημέρας για τα παιδιά των προσφύγων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk