Λάφυρα αρχαιοκαπήλων επέστρεψαν στα χέρια της Πολιτείας

Επίσημη τελετή παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παράδοση από την αστυνομία των ανεκτίμητης αξίας αρχαίων και θρησκευτικών αντικειμένων που κατασχέθηκαν κατά την εξάρθρωση των δύο μεγάλων κυκλωμάτων αρχαιοκαπήλων στην Πάτρα και τα Γιάννενα.

Επίσημη τελετή παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αρ.Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παράδοση από την αστυνομία των ανεκτίμητης αξίας αρχαίων και θρησκευτικών αντικειμένων που κατασχέθηκαν κατά την εξάρθρωση των δύο μεγάλων κυκλωμάτων αρχαιοκαπήλων στην Πάτρα και τα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν ένα χρυσό στεφάνι , που κατασχέθηκε από τους τρεις συλληφθέντες στα Γιάννενα και χρονολογείται στην εποχή των ελληνιστικών χρόνων, δύο εικόνες και μεγάλος αριθμός αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών νομισμάτων ενώ τα υπόλοιπα αντικείμενα θα παραδοθούν στα κατάλληλα μουσεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk