ΙΣΑ: Ακατάλληλος ο χώρος για την Οφθαλμιατρική του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων

Ακατάλληλο χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον χώρο όπου θα μεταφερθεί η Οφθαλμιατρική Κλινική, του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, κάνοντας λόγο για πιθανότητα σοβαρών δυσλειτουργιών που θα υποβαθμίσουν το έργο της κλινικής.

Ακατάλληλο χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον χώρο όπου θα μεταφερθεί η Οφθαλμιατρική Κλινική, του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, κάνοντας λόγο για πιθανότητα σοβαρών δυσλειτουργιών που θα υποβαθμίσουν το έργο της κλινικής.

Η Οφθαλμιατρική κλινική πριν από την παύση λειτουργίας του Νοσοκομείου Πατησίων το 2013 εξυπηρετούσε περί τους 15.000 ασθενείς ετησίως και διενεργούσε γύρω στις 2.500 επεμβάσεις. Στη συνέχεια η κλινική προσαρτήθηκε στο Νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν Νέας Ιωνίας-Πατησίων» και συνέχισε να λειτουργούν τα μεν ιατρεία στο παλαιό κτίριο του Γ.Ν. Πατησίων, ενώ τα χειρουργεία στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι κάνουν εκκλήσεις στο υπουργείο Υγείας να βρεθεί ενιαίος χώρος για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στον ΙΣΑ, αιφνιδίως η διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν Νέας Ιωνίας-Πατησίων» αποφάσισε την άμεση μετεγκατάσταση της κλινικής στο «Κωνσταντοπούλειο».

«Ο χώρος ο οποίος έχει επιλεγεί είναι μικρός, ακατάλληλος και δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα πρέπει να αποθηκευτεί στα υπόγεια, ενώ θα συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ η δυναμική της κλινικής αφού ο χώρος δεν επαρκεί για την πλήρη ανάπτυξή της», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ. Γιώργος Πατούλης σημειώνει ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η έλλειψη οργάνωσης και η προχειρότητα με την οποία το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους ασθενείς. Την ώρα που οι δημόσιες δομές καταρρέουν από την έλλειψη προσωπικού και οι αναμονές αυξάνονται βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών, το υπουργείο δεν μπορεί να αξιοποιήσει επαρκώς το διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό που επιθυμεί να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα. Καλούμε το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής αποδεικνύοντας ότι στηρίζει πραγματικά -και όχι μόνο στα λόγια- το Δημόσιο σύστημα υγείας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk