Προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της χώρας

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε 40 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς λόγω της καταιγίδας σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 70 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς λόγω της καταιγίδας σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην Αττική είναι μέχρι στιγμής 70 για κοπές δέντρων, 8 για αντλήσεις υδάτων και 8 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Τα προβλήματα ήταν εντονότερα στο δήμο Αθηναίων και στον Πειραιά και δευτερευόντως στην Καλλιθέα, τον Αγιο Δημήτριο και το Χαϊδάρι.

Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία, αλλά μόνο ένα σημείο έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων, στην διασταύρωση της Πειραιώς με την Πέτρου Ράλλη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 30 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

Η κακοκαιρία επηρέασε ιδιαίτερα το Αγρίνιο, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα, καθώς και περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία.

Αναλυτικά, η εικόνα με τις κλήσεις στην πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχει ως εξής:

Νότια Κέρκυρα: 8 αντλήσεις, 11 κοπές δέντρων, ένας απεγκλωβισμός ατόμου από αυτοκίνητο.
Ζάκυνθος : 20 κοπές δέντρων,
Κεφαλονιά: 3 αντλήσεις, 2 κοπές δέντρων και ένας απεγκλωβισμός ατόμου από οικία.
Λεχαινά: 5 κοπές δέντρων, 1 άντληση,
Αμαλιάδα: 2 κοπές δέντρων,
Αγρίνιο: 28 κοπές δέντρων,
Θέρμο: 3 κοπές δέντρων

Στην Ζάκυνθο τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο στις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι και πόλη.

Στην Πάτρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας για να τους απεγκλωβίσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk