Καμπάνια ενημέρωσης για το στίγμα στην ψυχική υγεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να μπει τέλος στο στίγμα για την ψυχική υγεία. Παράλληλα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας προγραμματίζονται ενημερωτικές δράσεις στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να μπει τέλος στο στίγμα για την ψυχική υγεία.

#Ο Καθένας από Εμάς# είναι μέρος της λύσης. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στο στίγμα για την ψυχική υγεία. Δώσε το στίγμα σου! Αυτό είναι το μήνυμα-πρόσκληση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας που οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι προγραμματίζονται ενημερωτικές δράσεις στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Παράλληλες δράσεις προγραμματίζονται και στους νομούς Φωκίδας, Έβρου και Φθιώτιδας.

Η καμπάνια στηρίζεται στην πρωτοβουλία του Mental Health Europe του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού οργανισμού για την ψυχική υγεία και υποστηρίζεται από την ΕΚΨ&ΨΥ, θέτοντας ένα διπλό στόχο. Αφενός να δείξει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά από όσο νομίζουμε -ειδικά σε μια εποχή σύνθετης κρίσης σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο- και αφετέρου πως ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος χωρίς να είναι ειδικός, με «όπλα» την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη όσων βιώνουν ανάλογες προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στους 4 συμπολίτες μας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του, και 1 στους 5 εφήβους στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα τουλάχιστον σε κάποιο στάδιο της εφηβείας, ενώ 3/4 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αναφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός τουλάχιστον ψυχοκοινωνικού προβλήματος στο χώρο εργασίας.

Στόχος της καμπάνιας είναι να απαντήσει στην ανάγκη να μιλήσουμε ανοιχτά για όσα βιώνουμε προσωπικά ή στο περιβάλλον μας και να αναζητήσουμε έμπρακτα βοήθεια από υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Ενδεικτικό εξάλλου της αναγκαιότητας αυτής είναι και το κεντρικό θέμα που επιλέγει να αναδείξει φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Αξιοπρέπεια και Ψυχική Υγεία-Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής και Ψυχικής Υγείας για Όλους» που αφορούν στην οργανωμένη υποστήριξη σε ψυχολογικό, κοινωνικό και σωματικό επίπεδο ατόμων που βιώνουν μια έντονη μαζική ή ατομική δοκιμασία και ο σεβασμός των βασικών τους δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας αυτής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk