Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα ζητώντας να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για την, όπως ισχυρίζεται, «άδικη και παράνομη καταδίωξη της» και την εισβολή στα γραφεία της εταιρείας της Mindwork Business Solutions στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 όπου προέβησαν σε παράνομη έρευνα και κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων καθώς και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως.

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα ζητώντας να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για την, όπως ισχυρίζεται, «άδικη και παράνομη καταδίωξη της» και την έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της Mindwork Business Solutions στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 όπου προέβησαν σε παράνομη έρευνα και κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων καθώς και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της η κ. Νικολοπούλου-Στουρνάρα χαρακτηρίζει την έρευνα παράνομη, καθώς στην παραγγελία του Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών γίνεται λόγος για «ανακρινόμενη υπόθεση», χωρίς να προσδιορίζεται πουθενά στην έκθεση η υπόθεση αυτή, και μέχρι σήμερα ακόμη παραμένει άγνωστη.

Παράλληλα, κάνει λόγο για σαφή υπέρβαση εξουσίας, δεδομένου ότι διενεργήθηκε πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή, χωρίς προηγουμένη κοινοποίηση σχετικής αποφάσεως της Φορολογικής Διοίκησης και χωρίς πράξη του Γενικού Γραμματέα.

Επίσης, στην αναφορά τονίζεται ότι η έρευνα είναι άκυρη, λόγω μη περιγραφής συγκεκριμένου εγκλήματος στην σχετική έκθεση ερεύνης και κατασχέσεως καθώς και ομη προσδιορισμού συγκεκριμένης δικονομικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk