«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

«Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου, διακινήθηκαν 14,6% περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με πέρσι αγγίζοντας τα 2,13 εκατ. επιβάτες. Ενισχυμένη επίσης ήταν κατά 14% και 15% αντίστοιχα η κίνηση επιβατών στο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο.Παράλληλα, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 17% και 15% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 15,6 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 10,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2015. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση σημείωσαν αύξηση της τάξης του 12,4% και 8,9% αντίστοιχα. Τέλος, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 15% και 8% αντίστοιχα.

Πτήσεις

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 έφθασε τις 148.815, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 8,1%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο σε παρόμοια επίπεδα κατά 7,9% και 8,2% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk