Εκατοντάδες μετανάστες στη Μερσίνα για να μεταβούν στην Κύπρο

Περίπου 450 μετανάστες περιμένουν στην Μερσίνα της Τουρκίας να τους μεταφέρουν διακινητές με μικρά σκάφη στην Κύπρο, επιβεβαίωσε την Κυριακή ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Η πληροφορία προήλθε από μετανάστες που έφθασαν στην περιοχή του Κάτω Πούργου Τηλλυρίας στις αρχές της εβδομάδας. Οι κυπριακές αρχές εκτιμούν ότι η άφιξη δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος οργανωμένης προσπάθειας των διακινητών.

Περίπου 450 μετανάστες περιμένουν στην Μερσίνα της Τουρκίας να τους μεταφέρουν διακινητές με μικρά σκάφη στην Κύπρο, επιβεβαίωσε την Κυριακή ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Η πληροφορία προήλθε από μετανάστες που έφθασαν με δύο σκάφη στην περιοχή του Κάτω Πούργου Τηλλυρίας στις αρχές της εβδομάδας.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι η άφιξη των δύο σκαφών δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος οργανωμένης προσπάθειας των διακινητών.

Για το λόγο αυτό, ανέφερε, έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για επισήμανση των σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες με τον ελλιμενισμό περιπολικού της ναυτικής αστυνομίας στην περιοχή Κάτω Πύργου, κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk