Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» στις υποθέσεις Σακκά και Σεϊσίδη πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις» σημείωσε.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι «με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές άξιες», προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο».

Αναφερόμενος δε εμμέσως στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» των Σακκά και Σεϊσίδη, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης, εξήγησε ο υπουργός.

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις… Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας».

«Συμφωνώ όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk