Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Siemens, αποδίδει η Νέα Δημοκρατία.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Από τη ΝΔ τόνιζαν επίσης την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε αορίστως τη δίκη για την υπόθεση της Siemens έως ότου μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στα γερμανικά, καθώς η μη μετάφραση γεννά ακυρότητα στη διαδικασία.

Η μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ψευδή τα περί καθυστέρησης παράδοσης της μετάφρασης των 1.580 σελίδων στη δικογραφία της Siemens.

«Οι ευθύνες για την καθυστέρηση να αναζητηθούν εκεί που πρέπει, είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» τονίζαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες» τόνιζαν κύκλοι του ΥΠΕΞ.