Απόπειρες εκφοβισμού καταγγέλλει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Με δριμύτατη ανακοίνωση η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταγγέλλει απόπειρες «εκφοβισμού» και «σπίλωσης» του εισαγγελικού κλάδου, με συγκεκριμένα «υποβολιμαία άρθρα» που εξυπηρετούν «αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς».

Με δριμύτατη ανακοίνωση η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταγγέλλει απόπειρες «εκφοβισμού» και «σπίλωσης» του εισαγγελικού κλάδου, με συγκεκριμένα «υποβολιμαία άρθρα» που εξυπηρετούν «αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς». Αφορμή έχουν σταθεί αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μεμονωμένου εβδομαδιαίου εντύπου που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικώς εισαγγελικούς λειτουργούς.

Με τους ίδιους χαρακτηρισμούς που επέλεξε να χρησιμοποιήσει και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου πριν από λίγες ημέρες, οι Έλληνες εισαγγελείς διαβλέπουν πίσω από τις μεθόδους εκφοβισμού, την προσπάθεια «κάμψης του φρονήματος» των εισαγγελικών λειτουργών αλλά και την άσκηση επιρροής ως όρος την «αδέσμευτη κρίση» τους.
Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας εκφράζει δημόσια την έντονη αποδοκιμασία της για τις «απρόσφορες απόπειρες απαξίωσης, υποβάθμισης και σπίλωσης του εισαγγελικού κλάδου, οι οποίες εν τελεί εκθέτουν τους εμπνευστές τους».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk