Ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, με την οποία απαντά στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν. Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου περί κρίσης στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει προβεί σε κινήσεις που ο κ. Κουμουτσάκος δεν γνωρίζει, εξαίρει το έργο λειτουργών της Δικαιοσύνης, ενώ δεν διστάζει να του αποδώσει τη διαμόρφωση «παραμορφωμένης εικόνας» για τα τεκταινόμενα στο πεδίο της αρμοδιότητας του.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ότι:
«Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Υπουργό Δ.Δ.Α.Δ. να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη «χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη». Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος όμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:
α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.
β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.
γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.
δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί «παραδικαστικών σκανδάλων» κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.
ε) Ότι η -για μικροκομματικούς λόγους- καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς».

Ανταπαντώντας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία των πολύ σοβαρών ζητημάτων για τη λειτουργία και το πληγωμένο κύρος της Δικαιοσύνης, που ήδη θέσαμε.

» Θα υποχρεωθεί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στη Βουλή, όπου κατατίθεται σχετική επίκαιρη επερώτηση από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.»