Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
Νέα ερωτήματα διατυπώνονται για την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» το καλοκαίρι το 2014 μετά τον θάνατο ενός ακόμη κατηγορουμένου. Ο εν λόγω ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας μετά την παρέλευση του 18μηνου χρόνου κράτησής του.
Πρόκειται για τον 32χρονο ινδό μηχανικό του «Noor 1», τρίτο τη τάξει μέλος του πληρώματος, ο οποίος φέρεται στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο εν λόγω αλλοδαπός είχε βρεθεί προσφάτως στο «στόχαστρο» ελλήνων επιχειρηματιών που κατηγορούνται για την υπόθεση του «Νοor 1» και οι οποίοι του απέδιδαν στο δικαστήριο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων εμπλεκομένων.
Στο ίδιο αστυνομικό τμήμα κρατούνται άλλα εννέα μέλη του πληρώματος αλλά και δύο τούρκοι κατηγορούμενοι για μεταφορά της ηρωίνης και προσφάτως υπήρξαν αναφορές του δικηγόρου Πειραιά κ. Γιάννη Γλύκα για τις συνθήκες κράτησής τους.
Προ μερικών μηνών είχε αποβιώσει στις φυλακές Κορυδαλλού άλλος κατηγορούμενος τουρκικής καταγωγής που εθεωρείτο ένας από τους οργανωτές της διακίνησης ηρωίνης. Ακόμη προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι την τελευταία διετία είχαν διαπραχθεί στην Τουρκία και στην Ολλανδία έξι δολοφονίες που σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση της ηρωίνης.