«Αποστολή»: Στο πλευρό των αδύναμων οικογενειών και το 2016

Η «Αποστολή» θα συνεχίσει και το 2016 να είναι στο πλευρό των οικογενειών και των παιδιών που έχουν ανάγκη, διαβεβαίωσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του φιλανθρωπικού οργανισμού κ. Γαβριήλ, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η «Αποστολή» θα συνεχίσει και το 2016 να είναι στο πλευρό των οικογενειών και των παιδιών που έχουν ανάγκη, διαβεβαίωσαν ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του φιλανθρωπικού οργανισμού κ. Γαβριήλ, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης παρουσία του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Επιφάνιου Αρβανίτη και του προσωπικού των υπηρεσιών της «Αποστολής».

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου σε όλο το προσωπικό για μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά και στη συνέχεια τόνισε:

«Οι δυσκολίες όπως γνωρίζετε, γέννησαν την ‘Αποστολή’ , δεν ήταν κάτι εύκολο και αυτονόητο και οι δυσκολίες αυτές ενέπνευσαν τον Αρχιεπίσκοπο μας κ. Ιερώνυμο να δημιουργήσει αυτή την φιλανθρωπική δραστηριότητα κάνοντας πράξη το όραμα του να μπορέσει να συμβάλλει σε αυτό που λέγεται ανακούφιση, αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου. Το έργο όμως αυτό οφείλετε σε όλους σας, στον καθένα ξεχωριστά όπου και αν υπηρετείτε και προσφέρετε τις υπηρεσίες και τις αξίες σας.

»Η ‘Αποστολή’ βγήκε από τα ελληνικά όρια, συνεργασίες έχουμε όχι μόνο με την Αμερική και την ομογένεια αλλά και με άλλες χώρες του εξωτερικού και αυτό δείχνει το εύρος των δυνατοτήτων που υπάρχουν και με ένα προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις αυτές. Σας συγχαίρω όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά για αυτό που έχει επιτελέσει με το δικό του τρόπο. Αγαπώ την ‘Αποστολή’ τη θεωρώ ως ένα δικό μου παιδί και βάζω όλη μου τη διάθεση, όλη μου τη προσπάθεια όλο μου το είναι, ώστε ότι γίνεται να γίνεται με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, πράγματα στην εποχή μας που δεν είναι αυτονόητα.

»Αντιλαμβάνεστε ότι το έργο της ‘Αποστολής’ δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, είναι και αναπτυξιακό και πολιτιστικό και εκπαιδευτικό, έχει πάρα πολλούς τομείς όπου αυτό το έργο αναπτύσσεται και δημιουργείται. Αυτά όλα πρέπει να είναι μέσα στο μυαλό μας, στον καθένα μας βαθιά χαραγμένα μέσα για να μπορούν να μας οδηγούν στην πορεία που έχουμε και να μας εμπνέουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι μέχρι τώρα έχετε προσφέρει».

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες στην Τράπεζα Πειραιώς, στους δωρητές της «Αποστολής» και κυρίως στον απλό κόσμο που στηρίζει το έργο της.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε ότι η «Αποστολή» και το 2016 θα συνεχίσει το έργο της για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται, τα προγράμματα ενίσχυσης των προσφύγων και κυρίως θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στα παιδιά και τους νέους ενώ ταυτόχρονα, με την στήριξη του IOCC, σχεδίασε τη για νέα χρονιά αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα και προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

Ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ με τον Κ.Δήμτσα μοίρασαν δώρα σε όλο το προσωπικό και αντήλλαξαν ευχές για την Πρωτοχρονιά. Εκτός από την βασιλόπιτα της «Αποστολής» έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος για τον Οργανισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk