Οπισθοδρομική κομπανία

Το φθινόπωρο του 2014 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολογώντας τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος

Οπισθοδρομική κομπανία | tovima.gr
Το φθινόπωρο του 2014 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξιολογώντας τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος, χωρίς «κουρέματα» και νέες ρυθμίσεις, θα μπορούσε να περιορισθεί στο 120% το 2020 και έτσι να κριθεί τότε βιώσιμο.
Εναν χρόνο αργότερα, μετά και από όσα μεσολάβησαν της πρώτης διακυβέρνησης Τσίπρα και της καταστροφικής θητείας Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο ίδιος διεθνής οικονομικός οργανισμός εκτίμησε ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να έχει περιορισθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2031!
Η πρώτη λοιπόν επίσημη αποτίμηση της διακυβέρνησης Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο, είναι απολύτως αποκαρδιωτική. Μέσα σε λίγους μήνες πήγαμε 11 ολόκληρα χρόνια πίσω!
Και συνέβη αυτό γιατί απλούστατα με τα «διαπραγματευτικά κόλπα» του κ. Βαρουφάκη και τις παλινωδίες της αριστερής διακυβέρνησης κατέρρευσε η όποια αξιοπιστία είχε κερδηθεί, επιβλήθηκαν τα capital controls, ετέθη επισήμως στα κοινοτικά όργανα ζήτημα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και διά αυτής της απειλής αποδεχθήκαμε το τρίτο Μνημόνιο αναιρώντας θυσίες και κόπους πέντε ετών. Η τεχνοκρατική ανεπάρκεια της αριστερής διακυβέρνησης πανθομολογείται πλέον, όπως και τα εμφανή ελλείμματα κατανόησης που υπονόμευσαν και υπονομεύουν τη διαπραγματική θέση της χώρας.
Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει σε κανέναν τομέα κάποιο πεδίο προόδου.
Στην Παιδεία η χώρα ζει ημέρες καθυστέρησης. Τα πειραματικά τελείωσαν επειδή η αριστεία είναι αμαρτία, το ψηφιακό σχολείο ισοπεδώθηκε χάριν της αρχέγονης τεχνοφοβίας που απειλεί τους κ.κ. Μπαλτά και Φίλη και τα πανεπιστήμια έχασαν πολύτιμη βοήθεια από εθελοντές έλληνες καθηγητές του εξωτερικού.
Η Υγεία αντιμετωπίζει άπειρες δυσκολίες, δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της επειδή οι νεοφερμένοι ορίζονται από την ιδεοληπτική προσέγγιση της δωρεάν παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
Οι συγκοινωνίες καταδιώκονται επίσης από την αυτή ιδεοληψία και σε λίγο τα λεωφορεία θα ξεμείνουν από ελαστικά. Στον τομέα της ανάπτυξης λιμνάζουν άπειροι κοινοτικοί πόροι και ακόμη περισσότεροι επενδυτικοί φάκελοι συσσωρεύονται στα υπουργικά γραφεία.
Στον πρωτογενή αγροτικό τομέα επιβάλλονται φόροι επί φόρων και εγκαταλείπονται κρίσιμες πολιτικές, απόλυτα προετοιμασμένες.
Στα δημόσια έργα επανέρχονται πρακτικές κατάτμησης με μόνο σκοπό τη διευκόλυνση ημετέρων στη διεκδίκησή τους.
Στο Προσφυγικό η χώρα κινδυνεύει να ξεμείνει από συμμάχους, απειλείται με αποκλεισμό από τη Συνθήκη Σένγκεν και με εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στο έδαφός της.
Ακόμη και εκείνα τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της φτώχειας κατέρρευσαν στην κυριολεξία υπό το βάρος των περιορισμών αλλά και της διοικητικής αδυναμίας του κυβερνητικού σχήματος.
Κακά τα ψέματα, η βασική κυβερνητική ομάδα δίνει την εντύπωση οπισθοδρομικής κομπανίας που δεν δύναται να δημιουργήσει ούτε να διαμορφώσει πεδία προόδου για τη χώρα και τους πολίτες της. Κάτι που πλέον συνειδητοποιείται με ταχύτητα μεγάλη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk