Προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές από το μπλόκο σε Ειδομένη

Προβλήματα στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές έχει δημιουργήσει ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, καθώς από τις 18 Νοεμβρίου, περίπου 1.500 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο εξαιτίας της άρνησης των αρχών της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση.

Προβλήματα στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές έχει δημιουργήσει ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, καθώς από τις 18 Νοεμβρίου, περίπου 1.500 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο εξαιτίας της άρνησης των αρχών της πΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση.

Συνολικά επηρεάζονται περίπου 1.800 βαγόνια εντός και εκτός Ελλάδας, όπως δήλωσε στον Σκάι ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Στην πΓΔΜ έχουν εγκλωβιστεί με κατεύθυνση την Ελλάδα τέσσερα τρένα ενώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθηνά έχουν εγκλωβιστεί τρένα που δεν μπορούν να κατευθυνθούν μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο, μέχρι στιγμής η ζημιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ πλήγμα δέχεται και η αξιοπιστία της εταιρίας, καθώς δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγια.

Μεγάλοι πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και εισαγωγικές εταιρίες, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και τονίζουν ότι τα προβλήματα θα αυξηθούν εν όψει Χριστουγέννων.

Μάλιστα, μεγάλες ξένες εταιρίες που συνεργάζονται με τις μεταφορικές εταιρίες που χρησιμοποιούν τη σιδηροδρομική γραμμή, απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα.

Δυσαρέσκεια εκφράζουν και ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στα εγκλωβισμένα βαγόνια βρίσκονται περίπου 1500 τόνοι ζάχαρης αλλά και τρόφιμα σε ψυγεία, που προορίζονται για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση τονίζει ότι έχουν εκδοθεί οι χριστουγεννιάτικοι κατάλογοι του σούπερ μάρκετ, αλλά τα προϊόντα δεν μπορούν να φτάσουν στα ράφια.

Ανάμεσα στα προϊόντα που παραμένουν στα βαγόνια είναι καύσιμα, πρώτες ύλες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk