Σιωπητήριο στην ΕΛ.ΑΣ. για το πέρασμα Αμπαούντ από την Ελλάδα

«Πλήρης σιγή» τηρείται από τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τον «τρόπο και τον χρόνο της αναφερόμενης διέλευσης από τη χώρα μας, δύο μήνες πριν από τη σφαγή στο Παρίσι, του «εγκεφάλου» του μακελειού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

«Πλήρης σιγή» τηρείται από τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τον «τρόπο και τον χρόνο της αναφερόμενης διέλευσης από τη χώρα μας, δύο μήνες πριν από τη σφαγή στο Παρίσι, του «εγκεφάλου» του μακελειού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα από ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. και έχουν διευκρινισθεί όλα τα δεδομένα της νέας παρουσίας -σύμφωνα με μαρτυρίες- στη χώρα μας του ηγετικού στελέχους του ISIS.
Φέρεται να έχει γίνει διασταύρωση αποτυπωμάτων αλλά και των δελτίων καταγραφής των προσφύγων στα ελληνικά νησιά σχετικά με ενδείξεις για την άφιξη από τα τουρκικά παράλια την περίοδο Σεπτεμβρίου – Αυγούστου του οργανωτή των αιματηρών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.
Αποφεύγεται ωστόσο να αναφερθεί οτιδήποτε και επιχειρείται «στεγανοποίηση των υπηρεσιών» για να μην υπάρξει καμία διαρροή για την κρίσιμη υπόθεση που ίσως δώσει νέα τροπή στην προεργασία των αιματηρών επιθέσεων στη Γαλλία.
Μέχρι στιγμής είχε προκύψει η παρουσία του Αμπαούντ σε δύο διαμερίσματα, σε Σεπόλια και Παγκράτι, στα τέλη του 2014 εν όψει επίθεσης στη γαλλική πόλη Βαρβιέ. Η επιβεβαίωση υπήρξε μετά την αποστολή αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA -μη ονομαστικοποιημένα- από τις γαλλικές αρχές ύστερα από τον θάνατο του Αμπαούντ στη διάρκεια εισβολής της γαλλικής αστυνομίας σε διαμέρισμα σε προάστιο του Παρισιού.
Τα νέα δεδομένα για νέα διέλευση του Αμπαούντ από τη χώρα μας προέκυψαν από κατάθεση συγγενούς του ότι ο οργανωτής της σφαγής είχε μιλήσει για «εύκολο πέρασμα από τη Συρία στην Ελλάδα και ακολούθως στην Ευρώπη, μέσα στο κύμα των προσφύγων, δύο μήνες πριν από την επίθεση στο Παρίσι».
Έτσι λοιπόν επιχειρήθηκε, με βάση τα εγκληματολογικά στοιχεία και τη διερεύνηση στις σχετικές βάσεις δεδομένων που έχουν στείλει οι γαλλικές αρχές, να διευκρινισθεί και αν ο Αμπαούντ πέρασε προσφάτως από τα ελληνικά νησιά. Και έγινε με την ίδια διαδικασία που επιβεβαιώθηκε η διέλευση από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου δύο από τους «καμικάζι» που αιματοκύλησαν το Παρίσι. Πιθανολογείται ιδιαίτερα να είχαν «παράλληλες» ή ακόμη και ταυτόσημες πορείες. Κρίσιμο ζητούμενο είναι αν με τον ίδιο τρόπο πέρασε και άλλος ύποπτος τζιχαντιστής…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk