Αδειάζουν το καμένο «κουφάρι» του «Norman Atlantic»

Τους χώρους του πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ» άρχισαν να αδειάζουν οι αρμόδιες αρχές στο Μπάρι της Ιταλίας, έντεκα μήνες μετά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μεσοπέλαγα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, με απολογισμό 11 νεκρούς και 18 αγνοούμενους. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν, κατά τη διαδικασία εκκένωσης του πλοίου, να εντοπιστούν οι σοροί κάποιων εκ των αγνοουμένων. Οι ιταλοί εισαγγελείς επιδιώκουν να εξακριβώσουν τις αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Τους χώρους του πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ» άρχισαν να αδειάζουν οι αρμόδιες αρχές στο Μπάρι της Ιταλίας, έντεκα μήνες μετά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μεσοπέλαγα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, με τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν, κατά τη διαδικασία εκκένωσης του πλοίου, να εντοπιστούν οι σοροί κάποιων εκ των 18 αγνοουμένων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», με την εκκένωση του «Νόρμαν Ατλάντικ» οι εισαγγελείς του Μπάρι επιδιώκουν να εξακριβώσουν τις αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά, για σαφέστερη, κατά συνέπεια, απόδοση των ευθυνών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσεκτική ακρόαση του υλικού που οι ιταλοί τεχνικοί κατάφεραν να διασώσουν από το «μαύρο κουτί» και από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πλοίου, με τους διαλόγους του πληρώματος και με την επικοινωνία τους με τις λιμενικές αρχές.

Συνολικά, όπως γράφει η «Λα Ρεπούμπλικα», για την τραγική αυτή υπόθεση έχουν αποσταλεί 12 κλήσεις σε απολογία σε επτά μέλη του πληρώματος, στον ιταλό εφοπλιστή Κάρλο Βιζεντίνι, σε δύο νόμιμους εκπροσώπους της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, έναν υπάλληλό της και στον κυβερνήτη Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, για εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο, πολλαπλή ανθρωποκτονία και πρόκληση βλάβης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk