Διεκδικεί την επιστροφή του στην εργασία του μετά την καταδίκη του για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Την επιστροφή του στη θέση εργασίας που έχασε μετά την καταδίκη του για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών διεκδικεί ένας 42χρονος διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την επιστροφή του στη θέση εργασίας που έχασε μετά την καταδίκη του για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών διεκδικεί ένας 42χρονος διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο εν λόγω υπάλληλος, ο οποίος ζητά να ακυρωθεί η απόλυσή τους κατηγορήθηκε για υπόθεση ναρκωτικών.

Κατά τη σύλληψή του υποστήριξε ότι ήταν τοξικοεξαρτημένο άτομο (και τα 126 γραμμάρια ηρωίνης τα είχε αγοράσει από άγνωστο αλλοδαπό, ενώ μέρος της ποσότητας αυτής την είχε πουλήσει σε άγνωστα άτομα, σε άγνωστο
τόπο και έναντι ανεξακρίβωτου ποσού. Τα δε 1.345 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του ισχυρίστηκε ότι του τα είχε δώσει η μητέρα του για να πληρώσει το ποσό της φορολογικής του δήλωσης. Παρόλα αυτά παραπέμφθηκε σε δίκη και το το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το έκρινε ένοχο ένοχο ως τοξικομανή για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού (με τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του) και κατ΄ εξακολούθηση.

Οι εφέτες τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 4 ετών και εντάχθηκε υποχρεωτικά σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Κατά της καταδικαστικής αυτής απόφαση άσκησε αναίρεση και εκκρεμεί η εκδίκασή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείο Κακουργημάτων.

Παράλληλα, από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας η οποία προκλήθηκε λόγω της τοξικοεξάρτησης του από
ναρκωτικές ουσίες.

‘Όμως, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, δεν συμφώνησε με την ποινή που του επιβλήθηκε και άσκησε ένσταση κατά της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής ποινής.

Τελικά, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης.

Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι η σε βάρος του πειθαρχική απόφαση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς πλέον του ότι είναι εξοντωτική, είναι δυσανάλογη με την βαρύτητα της πράξης που τέλεσε και της καλής υπηρεσιακής του συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk