Συναυλία ευαισθητοποίησης για το κλίμα και τους «στόχους της χιλιετίας»

Τι σχέση έχουν ένας κάτοικος της Κένυας, ένας πρόσφυγας από τη Συρία και ένας ευρωπαίος πολίτης; Ένας πόλεμος δημιουργεί πρόσφυγες στην Ευρώπη, μια φυσική καταστροφή κινήσεις προς την Αμερική, μια οικονομική κρίση δημιουργεί μαζικά κύματα μετανάστευσης.

Τι σχέση έχουν ένας κάτοικος της Κένυας, ένας πρόσφυγας από τη Συρία και ένας ευρωπαίος πολίτης; Ένας πόλεμος δημιουργεί πρόσφυγες στην Ευρώπη, μια φυσική καταστροφή κινήσεις προς την Αμερική, μια οικονομική κρίση δημιουργεί μαζικά κύματα μετανάστευσης.
Η σύνδεση είναι προφανής. Στην αυγή της χιλιετίας, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) συνέταξε τη Διακήρυξη της Χιλιετίας, θέτοντας για πρώτη φορά τόσο επίσημα την έννοια της «συλλογικής ευθύνης». Μια δέσμευση για έναν πλανήτη που τους χωράει όλους. Έθεσε λοιπόν 17 στόχους που πρέπει να υλοποιηθούν έως το 2030. Η χρονιά που φτάνει προς το τέλος της είναι χρονιά δράσης.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας Climate March για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, διοργανώνεται συναυλία υποστήριξης, με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο «Ρομάντσο» – στον πολυχώρο που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του πλαιού περιοδικού στην οδό Αναξαγόρα 3. Η εκδήλωση υλοποιείται από την Praksis και την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την εκστρατεία ACTION/2015, η οποία έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και να δώσει το έναυσμα για ενεργό δράση.
Το κοινό θα ενημερωθεί σχετικά με τους στόχους της χιλιετίας, πόσοι και ποιοι είναι αυτοί, καθώς και πώς επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια συναυλία με τους Μιρέλα Πάχου, Jammin Funkers, Σταύρο Δασκαλάκη και Γιάννη Κωνσταντακάκη και παράλληλα θα στολιστούν με τα τατουάζ της εκστρατείας.
Η εκστρατεία χρηματοδοτείται από την GCAP Global Foundation. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κίνημα της Κοινωνίας των Πολιτών παγκοσμίως που ευαισθητοποιεί ενάντια στη φτώχεια και στην ανισότητα. Στη χώρα μας έχει αναλάβει την εκστρατεία η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, η οποία αποτελεί το συντονιστικό όργανο των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακής εκπαίδευσης.
Μπορείτε να δείτε το event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/926097714138330/
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk