Παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Θ. Μπαλασόπουλος

Παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία της ΠΟΕ–ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ στη θέση του εξελέγη σήμερα, Πέμπτη, ο Νίκος Τράκας. Ο κ. Μπαλασόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη έπειτα από 14 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου.

Παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία της ΠΟΕ–ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ στη θέση του εξελέγη σήμερα, Πέμπτη, ο Νίκος Τράκας.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των δήμων, ήταν μέχρι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας–Ρέντη.

Ο κ. Μπαλασόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη έπειτα από 14 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου, ενώ στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρών «στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», καθώς συνεχίζει την συνδικαλιστική πορεία του μέσω της ΑΔΕΔΥ.

«Δώσαμε δύσκολες μάχες, συγκρουστήκαμε με μεγάλα συμφέροντα, καταφέραμε να λύσουμε προβλήματα, θέσαμε τις βάσεις για την επίλυση άλλων, ανακόψαμε την εφαρμογή επώδυνων μέτρων. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο» τονίζει και προσθέτει:

«Στον ‘πόλεμο’ των μνημονίων η ΠΟΕ-ΟΤΑ μπήκε στο στόχαστρο. Εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος δέχθηκα συστηματικά επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ, δέχθηκα τόνους λάσπης, λοιδορήθηκα. Άντεξα και αντέξαμε. Δεν το βάλαμε κάτω και καταστήσαμε την Ομοσπονδία μας την πιο δυναμική συνδικαλιστική οργάνωση στο χώρο του Δημοσίου. Καταφέραμε να μας φοβούνται και όχι να μας λυπούνται».

Σημειώνει επίσης ότι αφήνει την προεδρία με ήσυχη τη συνείδησή του διότι, όπως εξηγεί, «λειτούργησα πέρα και μακριά από πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες με γνώμονα μόνο το συμφέρον των εργαζομένων…», ενώ ζητεί να στηριχθεί ο διάδοχός του «σε μία κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος

Από τα σπλάχνα της ίδιας οργάνωσης στην οποία ανήκε ο απερχόμενος πρόεδρος είναι ο νεοκλεγείς κ. Τράκας.

Γεννημένος το 1972 στη Γερμανία από γονείς μετανάστες, εργάζεται ως υπάλληλος του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη από το 1995. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα μαθητικά του χρόνια. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΠαΣοΚ στη Νίκαια από το 1987 έως το 1991 και ταυτόχρονα εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος στη Νίκαια, θέση που διατήρησε από το 1989 έως το 2005.

Εξελέγη μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Eπιτροπής της ΠAΣKE-OTA το 2002 και επανεξελέγη αρκετές φορές παραμένοντας μέλος της μέχρι και τον Ιούνιο του 2014.

Eίναι συνδικαλιστής από το 1996 και έχει διατελέσει:
• Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας από το 1996 έως το 2001.
• Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη από το 2002 έως σήμερα.
• Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2003 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ύστερα από κάθε συνέδριο.
• Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξελέγη τον Απρίλιο του 2002 και παραμένει μέχρι σήμερα.
• Τον Ιούνιο του 2014 συμμετείχε στην ίδρυση της παράταξης Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ μαζί με άλλα στελέχη της πρώην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, με την οποία επανεξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ τον Μάιο του 2015 με τριετή θητεία.
• Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ εξελέγη στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk