Γονείς κατέλαβαν τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής

Τα γραφεία της Διεθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κατέλαβε από νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας, η Ενωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού.

Τα γραφεία της Διεθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κατέλαβε από νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας, η Ενωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού.

Η κατάληψη αυτή είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των συλλόγων γονέων της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ενωση Γονέων, «η κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία του Δήμου μας 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, παραμένει τραγική. Τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ΚΕΝΑ Ολοκληρώνεται η κατάργηση του ολοημέρου με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας και βάλλονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι οικογένειές μας.

Από την άλλη, η Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας αποποιούνται των ευθυνών τους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν».

Βασικά αιτήματα της Ενωσης Γονέων είναι η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και να παραμείνουν ανοικτά όλα τα ολοήμερα σχολεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk