Φυσικοθεραπευτές κινδυνεύουν με κατασχέσεις λόγω οφειλών Δημοσίου

Έκκληση προς τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας να παρέμβουν για την προστασία των φυσικοθεραπευτών που έχουν συνάψει συμφωνία με τραπεζικούς ομίλους.

Έκκληση προς τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας να παρέμβουν για την προστασία των φυσικοθεραπευτών που έχουν συνάψει συμφωνία με τραπεζικούς ομίλους (factoring) και βρίσκονται εκτεθειμένοι εξαιτίας των καθυστερήσεων του ελληνικού Δημοσίου να προχωρήσει στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών απευθύνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Λόγω των καθυστερήσεων του ελληνικού δημοσίου να προχωρήσει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από τον ΟΠΑΔ από το 2010, έχουν βρεθεί να οφείλουν τόκους και κεφαλαιοποιήσεις. Υπάρχουν φυσικοθεραπευτές, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΣΦ, που κινδυνεύουν με άμεσες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
«Είναι τραγικό το κράτος να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να δημιουργεί χιλιάδες θύματα που σήμερα κινδυνεύουν πραγματικά με καταστροφή. Θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει στις τράπεζες για να προστατέψει τους πολίτες, καθώς τη σημερινή κατάσταση το ίδιο τη δημιούργησε, καθυστερώντας την καταβολή των δεδουλευμένων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν επίσης από το υπουργείο Υγείας την άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, σημειώνοντας ότι οι οφειλές πριν από τις 31.12.2010 φέτος παραγράφονται και πρέπει να ρυθμιστούν και νομοθετικά για να μην παραγραφούν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk