Εθνικό σχέδιο για το προσφυγικό ζητά η ΚΕΔΕ

Εθνική συσπείρωση και συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστούν τα εθνικά συμφέροντα ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο Γιώργος Πατούλης ζητά εθνικό σχέδιο για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι η Ευρώπη θα αλλάξει.

Εθνική συσπείρωση και συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστούν τα εθνικά συμφέροντα ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο Γιώργος Πατούλης ζητά εθνικό σχέδιο για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι η Ευρώπη θα αλλάξει.

«Η αλλαγή αυτή καθίσταται επιβεβλημένη για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε μορφή τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία απειλεί τις ευρωπαϊκές αξίες και το μοντέλο της ανοικτής κοινωνίας που έχουμε επιλέξει να ζούμε».

Ο κ. Πατούλης καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα της. Να μην περιμένει απαθής να αποφασίσουν άλλοι, για αυτά που αφορούν εμάς. Δεν έχουμε το δικαίωμα της αδράνειας, γιατί ο φόβος που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι η προσφυγική κρίση, ενδέχεται να οδηγήσει στην απόφαση για κλείσιμο των συνόρων. Κι αυτό μπορεί να συμβεί σύντομα.

»Ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν στο έδαφος τους πρόσφυγες. Αν αυτό γενικευτεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είτε βρίσκονται ήδη εντός των συνόρων μας, είτε πρόκειται να εισέλθουν τις επόμενες εβδομάδες από την Τουρκία».

Επίσης, ο κ. Πατούλης καλεί την κυβέρνηση να «αναζητήσει καταρχήν τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ώστε να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί από κοινού το αναγκαίο αυτό εθνικό σχέδιο. Χωρίς αποκλεισμούς. Και στη συνέχεια να αναζητήσει διεθνείς συμμαχίες και συνεργασίες, ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι ευρωπαϊκές και να λαμβάνουν υπόψη τις εθνικές μας ανάγκες». Η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, διαβεβαιώνει ο κ. Πατούλης, είναι έτοιμες να συνεισφέρουν «με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επέδειξε μέχρι σήμερα, σηκώνοντας ουσιαστικά μόνη το κύριο βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος στην πατρίδα μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk