Στο στόχαστρο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ο Ι. Πανούσης

Mε επιστολή του που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Χρήστος Τσάκαλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) βάζει στο «στόχαστρο» της οργάνωσης τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Πανούση.

επιστολή του που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Χρήστος Τσάκαλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) βάζει στο «στόχαστρο» της οργάνωσης τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Πανούση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε όμως ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία… Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί…».
Σε άλλη επιστολή που αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα ο αδελφός του Γεράσιμος Τσάκαλος με τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση» αναφέρει ότι «σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσονται γεγονότα έντονης πολιτικής και ιστορικής σημασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι όπως ο Γ. Πανούσης, θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περιφέρει στα media το παράπονο για τη στέρηση της υπουργικής του θέσης. Τέτοιου είδους πολιτικάντικα παιχνίδια είναι ως ένα βαθμό συνήθη και αναμενόμενα στο χώρο που κινούνται τέτοια φιλόδοξα υποκείμενα. Το γεγονός που με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια, είναι η προσπάθειά του να εμπλέξει εμένα και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε αυτά τα μυθιστορηματικά παραληρήματά του. Οπότε για πρώτη και ελπίζω τελευταία φορά, θα αναφερθώ συνοπτικά στα ψέματα που ο ίδιος διοχετεύει στα media με τη μορφή δήθεν συνομιλιών».

Ο Γ.Τσάκαλος υποστηρίζει ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Λάμπρου ή κάποιο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας: «ποτέ και σε καμιά συγκυρία. Την περίοδο μάλιστα που υποτίθεται ότι γίνανε τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, εγώ νοσηλευόμουν φρουρούμενος σαν απεργός πείνας στο νοσοκομείο του Τζανείου. Όπου απαγορευόταν σαν κρατούμενος να έχω οποιουδήποτε είδους επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει με ευκολία ο καθένας».
Χαρακτηρίζει επίσης ψεύδη αναφορές για «δήθεν», όπως τις χαρακτηρίζει, συνομιλίες του με τα αιτήματα για φυλακές τύπου Γ, DNA και αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού «καθώς η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έκανε απεργία πείνας αποκλειστικά για την εκδικητική προφυλάκιση των συγγενών μας και απλά ήμασταν αλληλέγγυοι στον αγώνα των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων που έθεταν τα παραπάνω αιτήματα και διεξαγόταν παράλληλα εκείνη την περίοδο».
Υποστηρίζει ότι «ουδέποτε έγινε διάλογος με τον σύντροφο, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη περί ένοπλης κατάληψης της Βουλής και μάλιστα με αποτροπή μου για κάτι τέτοιο θεωρώντας το ως αυτοκτονικό. Πέρα από το γελοίο του πράγματος, ότι εφ’ όσον είμαστε και οι δύο κρατούμενοι και γνωρίζoυμε ότι οι τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις παρακολουθούνται και άρα δεν θα σχεδιάζαμε ποτέ τηλεφωνικά ένα ένοπλο χτύπημα, θα ήταν δυο φορές παράλογο να έλεγα κάτι τέτοιο, άμα θυμηθεί κανείς ότι η ΣΠΦ το 2010 είχε όντως τοποθετήσει βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής».
Ο Γ. Τσάκαλος χαρακτηρίζει τους διαλόγους που έχουν δημοσιευτεί ως ψεύτικους και «αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση». Και συμπληρώνει ότι «ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει».
Επιπλέον σε ένα από τα δύο υστερόγραφα επισημαίνει ότι «το σημερινό σόου του Πανούση οδήγησε στη δικαστική εξέταση για τη βόμβα που βάλαμε στο γραφείο του το 2009… πάλι με μια μικρή διαφορά… Η επίθεση στον Πανούση για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η ΣΠΦ δικάζεται ήδη στη δικαστική αίθουσα των φυλακών και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου είναι η αγόρευση του εισαγγελέα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk