Διανομή υλικού σε μετανάστες και πρόσφυγες σε Ελαιώνα-Γαλάτσι

Εξακόσιες πενήντα κούτες με ανθρωπιστικό υλικό διένειμε την Παρασκευή σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά σε Ελαιώνα και Γαλάτσι πολυμελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εξακόσιες πενήντα κούτες με ανθρωπιστικό υλικό (που περιείχαν σακούλες με ανδρικά, γυναικεία και παιδικά είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας) διένειμε την Παρασκευή σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου πολυμελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, με σκοπό την υποστήριξη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει οικονομικά τη συνολική διανομή 19.000 πακέτων ανθρωπιστικής βοήθειας για άνδρες, γυναίκες και παιδιά έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015.

Ανάλογες δράσεις υλοποιούνται ήδη στη Λέσβο, στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και Ενσωμάτωσης Προσφύγων στην Αθήνα και στον Ειδικό Χώρο Διαμονής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Το σύνολο των διανομών συντονίζονται από τον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk