Επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού φαρμάκου βλέπει η ΠΕΦ

Μία καλοστημένη επιχείρηση διάλυσης τους ελληνικού φαρμάκου «βλέπουν» οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Μία καλοστημένη επιχείρηση διάλυσης τους ελληνικού φαρμάκου «βλέπουν» οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Όπως αναφέρουν, από ισχυρά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση παραπληροφόρησης με στόχος να καλλιεργηθεί η εντύπωση «προστασίας» της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. «Η αλήθεια», σημειώνουν, «είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι ¨θεσμοί¨, με μία μονομερή και στοχευμένη πολιτική, που λειτουργεί ως ¨Δούρειος Ίππος¨, επιχειρούν, μέσω της επιβολής ενός μηχανισμού επιλεκτικής ¨μείωσης τιμών¨, να διαλύσουν την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, με αποτέλεσμα να εισάγουμε και να πληρώνουμε ακριβότερα φάρμακα σε σύγκριση με αυτά που μπορούμε να παράγουμε. Και αυτό, με επιβάρυνση των ασθενών, των Ταμείων και της εθνικής οικονομίας».
Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ τονίζουν ότι «…ενώ διατηρούνται οι ονομαστικές τιμές των νέων εισαγόμενων φαρμάκων, διαλύονται μονομερώς οι τιμές των φτηνών παλαιών δοκιμασμένων σκευασμάτων, σε επίπεδα που δεν θα είναι πλέον δυνατή η παραγωγή τους στην Ελλάδα – όπως σε τέτοιες τιμές δεν μπορούν να παραχθούν πουθενά στην Ευρώπη. Πολλά ελληνικά ποιοτικά φάρμακα θα βγουν τελείως από την αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς και τα Ταμεία θα στερηθούν δοκιμασμένων και οικονομικών φαρμακευτικών θεραπειών. Αυτές θα υποκατασταθούν βαθμιαία από νέα εισαγόμενα φάρμακα. Έτσι, ενώ ακούγεται ότι ¨επιδιώκεται να φτηνύνουν τα φάρμακα¨, στην ουσία ακριβαίνουν, σε βάρος των Ταμείων και των ασθενών. Γιατί όταν βγουν από την αγορά τα ήδη πολύ φτηνά ανταγωνιστικά Ελληνικά φάρμακα, το σύστημα υγείας θα μείνει δέσμιο των πολύ ακριβότερων εισαγωγών».
Στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι τα ελληνικά φάρμακα είναι 30% – 60% οικονομικότερα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk