Γιατροί, εργαζόμενοι, οδοντίατροι απεργούν στις 12 Νοεμβρίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι μονάδες Πρόνοιας, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι μονάδες Πρόνοιας, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, τα νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν σε συνθήκες μπλακάουτ. Τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3 δισ. ευρώ. Σε κάθε κλινική, μία νοσηλεύτρια είναι υπεύθυνη για 40 ασθενείς. Τελείωσε το καλοκαίρι χωρίς να χορηγηθούν κανονικές άδειες. «Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Απολογισμός πρώτου εννιαμήνου του έτους 2015: μηδέν προκηρύξεις και μηδέν προσλήψεις» σημειώνουν.
Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους ιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία για:
* Την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ιατρών.
* Την κατάργηση της υψηλής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.
* Την αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης.
* Την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, με αύξηση των δαπανών και προσλήψεις προσωπικού.
Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει προς τους οδοντίατρους η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. «Οι περισσότεροι δείκτες στοματικής υγείας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6% – σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Την ίδια ώρα οι αναφορές στην τραγική κατάσταση της στοματικής υγείας των Ελλήνων και η διαρροή επιστημονικού δυναμικού συνεχίζεται, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση με το πρόσχημα των Μνημονίων» σημειώνουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, και προσθέτουν: «Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk