Αποστολή «διαβήτης» από δέκα αθλητές σε δέκα σχολεία

Δέκα καταξιωμένοι έλληνες αθλητές, μέλη της Αποστολής «Διαβήτης», επισκέπτονται αφιλοκερδώς δέκα δημοτικά σχολεία σε δέκα περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμβάλουν στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη.

Δέκα καταξιωμένοι έλληνες αθλητές, μέλη της Αποστολής «Διαβήτης», επισκέπτονται αφιλοκερδώς δέκα δημοτικά σχολεία σε δέκα περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμβάλουν στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη. Η εκστρατεία ενημέρωσης «Αποστολή «Διαβήτης». Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!», που τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΔΕ κ. Ιωάννη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Χρήστο Δαραμήλα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού αναλαμβάνουν την αποστολή να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καλής υγείας, δηλαδή την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι τέχνης και γνώσης. Επίσης, μαζί με τους αγαπημένους τους αθλητές, τα παιδιά αναλαμβάνουν να μεταδώσουν το μήνυμα σε περισσότερους ανθρώπους.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο τέλος του 2015 και θα εφαρμοστεί στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο, στην Καβάλα, στο Ρέθυμνο, στις Σέρρες, στη Χίο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Αθήνα. Σε κάθε σχολείο θα παρευρεθεί ένας αθλητής.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν είναι οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κώστας Γκατσιούδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Ανθή Καραγιάννη, Ανδρέας Ζήσιμος, Γιάννης Γεωργαλλής, Ανέστης Αναστασιάδης, Χριστόφορος Μερούσης και Γιώργος Σιάκκας. Κάθε αθλητής θα παραδώσει τον αθλητικό εξοπλισμό στο σχολείο που θα επισκεφθεί, και συζητώντας με τα παιδιά θα προσπαθήσει να ενισχύσει την επιθυμία για συστηματική άσκηση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk