Τόσκας για Πανούση: Γιατί δεν έκανε τίποτα όσο ήταν υπουργός;

«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως καλώς έκανε και πήγε στην Δικαιοσύνη»

«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως καλώς έκανε και πήγε στην Δικαιοσύνη» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιάννης Πανούσης δεν τον είχε ενημερώσει όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν του είπε τίποτα όταν αποχώρησε από το υπουργείο. «Αφού τα γνώριζε όλα αυτά γιατί δεν έκανε τίποτα όταν ήταν υπουργός;» αναρωτήθηκε ο Ν. Τόσκας.

Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας είπε: «Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση όπως δεν κινδυνεύει και η ζωή κάποιου άλλου πολίτη γιατί αν κινδύνευε θα είχαμε πάρει τα ανάλογα μέτρα. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ πέρα και γι’ αυτό είναι οι δικαστικές αρχές, και γι’ αυτό είναι και αρχές προστασίας για να παρέχουν προστασία στον κάθε πολίτη που κινδυνεύει. Καμία τέτοια αίτηση, κανένα αίτημα για ιδιαίτερη ασφάλεια δεν είχε γίνει, ο κ. Πανούσης ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλο βαθμό ασφαλείας, αν θέλετε έχει περισσότερους αστυνομικούς από μένα».

O κ. Τόσκας ανέφερε ότι «χθες κάλεσα εγώ τον κ. Πανούση και τον κάλεσα γιατί είχε δηλώσει ότι δεν μίλησε κάποιος μαζί του για αυτά τα οποία είχαν γραφτεί. Εγώ γύριζα από τη Βόρεια Ελλάδα χθες, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ό,τι θέλει από πλευράς ασφαλείας εφόσον νομίζει, εμείς δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ότι κινδυνεύει η ζωή του, αλλά εφόσον νομίζει αυτός ότι υπάρχει κίνδυνος, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να του προσφέρουμε κάθε προστασία που χρειάζεται και μάλιστα του είπα ότι αυτό θα έπρεπε να είχε ζητηθεί γιατί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα… Του είπα αν έχει στοιχεία θα πρέπει να τα δώσει στις αρμόδιες αρχές. Αυτό του είπα. Αυτά τα δύο πράγματα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο κ. Πανούσης μου είπε κάποιες εκδοχές, αλλά είναι εκδοχές και μου είπε ότι λέγονται κάποια πράγματα. Του λέω και για απειλές και μάλιστα από κύκλους που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους μπορεί να ακούγονται για τον καθένα, αλλά το θέμα είναι αν λαμβάνουμε υπόψη απειλές που προέρχονται από μικρής αξιοπιστίας ανθρώπους, γιατί εκεί είναι το κύριο θέμα. Οι πληροφορίες μπορεί να υπάρχουν γύρω μας σε τεράστιο αριθμό, το θέμα είναι πόσες απ’ αυτές είναι αξιόπιστες και πόσες αξίζει τον κόπο να χάσουμε τον χρόνο μας να τις εξετάσουμε».

Και συμπλήρωσε ότι του είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που προέρχονται από κάποιους προφυλακισμένους. Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι πρότεινε στον κ.Πανούση να αυξηθεί άμεσα η ασφάλειά του εφόσον νομίζει ο ίδιος ότι πρέπει να αυξηθεί.

Αναρωτήθηκε επιπλέον χαρακτηριστικα ότι «ο κ. Πανούσης δεν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν από εμένα όταν είχε αυτές τις πληροφορίες και γιατί δεν έκανε κάτι; Εγώ, αν αυτή τη στιγμή πάρω πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα, που αφορούν τέτοια δράση που μου λέτε, θα διατάξω άμεσα διοικητική εξέταση ή προανάκριση ή θα παραπέμψω στον εισαγγελέα τα στοιχεία που έχω. Αυτή είναι η διαδικασία και εγώ δεν θα διστάσω να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί να διστάσει ο κ. Πανούσης;».

Σχετικά με το εάν θα διατάξει έρευνα είπε ότι «εάν πάρω, ξαναλέω, πληροφορίες με συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένα ονόματα, να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εγώ θα διατάξω τα νόμιμα» και εξέφρασε το ερώτημα «γιατί δεν μου τα έδωσε αυτά τα στοιχεία ο κ. Πανούσης; Εάν αναφέρεται σε στοιχεία της εποχής της διοίκησής του, θα έπρεπε ο ίδιος να έχει κάνει, να έχει διατάξει… Εάν όλοι έγιναν, με το που παρέδωσε τη διοίκηση, με το που παρέδωσε το υπουργείο, τότε θα έπρεπε να μου δώσει εμένα τα στοιχεία, εφόσον τα ξέρει αλλά προφανώς αναφέρεται στην περίοδο της υπουργίας του. Γιατί δεν έκανε αυτές τις ενέργειες ο κ. Πανούσης. Νομίζω θα έπρεπε να τις έχει κάνει πιο πριν. Εκτός αν τα στοιχεία ήταν ανεπαρκή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk