Ασφυξία και στη Σάμο από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες

«Καμπανάκι» για την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί χτυπά ο αντιπεριφειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

«Καμπανάκι» για την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί χτυπά ο αντιπεριφειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

«Με πολύ μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε, ανήμποροι να αντιδράσουμε, τον εκρηκτικά αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που κατά χιλιάδες έρχονται στη Σάμο (και στο γειτονικό Αγαθονήσι τη ροή του οποίου έχει «αναλάβει» η Σάμος) και εγκλωβίζονται λόγω της μη ύπαρξης ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τον Πειραιά.

» Ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που καθημερινά μεγαλώνει, διαβιεί κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε καθεστώς αβεβαιότητας, που οδηγεί σε εντάσεις και μια σειρά άλλα θέματα που είναι αδύνατον να αντέξει πλέον η περιορισμένη δυνατότητα του νησιού» σημειώνει.

«Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε το δίκαιο των αιτημάτων του αγώνα των ναυτεργατών, ούτε θέλουμε να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα στον αγώνα αυτόν. Όμως, εάν δεν υπάρξει άμεση κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης με έστω κάποια δρομολόγια για τη μεταφορά αριθμού προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, δυστυχώς είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε κοντά στην ώρα που η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και οι συνέπειες στη ζωή και την οικονομία των νησιών μας θα είναι τραγικές.

»Μέχρι σήμερα, χωρίς ουσιαστική κρατική συνδρομή, διαχειριστήκαμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα χάρη στην προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των εθελοντών. Σήμερα, τη δύσκολη αυτή ώρα, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ιδιαίτερα το κεντρικό κράτος που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για να ενεργήσει, ώστε οι τόσο σκληρά χτυπημένες κοινωνίες των νησιών μας από αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα να αντέξουν» αναφέρει ο κ. Κατρακάζος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk