Περισσότερα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Σε καθημερινή βάση όλο τον χρόνο θα εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια της Hellenic Seaways με «ιπτάμενα δελφίνια» προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες.

Σε καθημερινή βάση όλον τον χρόνο θα εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια της Hellenic Seaways με «ιπτάμενα δελφίνια» προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες.

Μέχρι πρότινος η εταιρεία τα εκτελούσε μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς τα πλοία της αυτά είχαν συμπληρώσει το νόμιμο όριο ηλικίας τους και βάσει της σχετικής νομοθεσίας δεν μπορούσαν να τα συνεχίσουν.

Τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας διευθετήθηκε νομοθετικά η εκκρεμότητα αυτή σχετικά με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των πλοίων, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πλέον, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο ζήτημα και η πρόσκαιρη απουσία καθημερινών δρομολογίων «ήταν απόρροια καθαρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην κατάσταση των πλοίων μας, τα οποία είναι αξιόπλοα, ασφαλή και τηρούν κάθε νόμιμη προϋπόθεση πλεύσης».

Προ ημερών η Hellenic Seaways ανακοίνωσε και ειδικές εκπτώσεις για τους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk