Η ατζέντα της επιστήμης

Tη 17η ετήσια διοργάνωσή του ανακοίνωσε το συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Υποδομών Επικοινωνιών Greek ICT Forum.

4 Νοεμβρίου


17o Greek ICT Forum


ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Tη 17η ετήσια διοργάνωσή του ανακοίνωσε το συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Υποδομών Επικοινωνιών Greek ICT Forum. Με σύνθημα «Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, το αντίδοτο στην ύφεση», έχει στο πρόγραμμά του τις εξής τέσσερις ενότητες: Ψηφιακές υπηρεσίες, Ευρυζωνικότητα και υποδομές, Ψηφιακές εφαρμογές σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, Στρατηγική ανάπτυξης στους τομείς της καινοτομίας, ψηφιακής επιχειρηματικότητας και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών – Η προγραμματική περίοδος του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής δείτε το
5 Νοεμβρίου


Η πρόκληση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και το COP21


ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΣΙΝΑ 31, ΑΘΗΝΑ
Για να ενημερωθείτε εν όψει της σημαντικής 21ης Διάσκεψης μερών για την κλιματική αλλαγή (COP21) που αρχίζει στις 31 Νοεμβρίου στο Παρίσι, το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΜΕΚΑ) διοργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ κορυφαίων γάλλων και ελλήνων επιστημόνων. Ωρα 19.00, είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση.
5 Νοεμβρίου


Πρόγραμμα Marie Sklodowska-Curie του Horizon


ΕΒΕΘ, ΤΣΙΜΙΣΚΗ 29, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εχετε καινοτόμο μικρομεσαία επιχείρηση αλλά δεν έχετε τους ερευνητικούς πόρους να προχωρήσετε; Η δράση Marie Sklodowska-Curie (MSCA) του προγράμματος Horizon 2020 της ΕΕ σάς προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας με ακαδημαϊκούς ερευνητικούς οργανισμούς, πρόσβασης στον εξοπλισμό τους και ενσωμάτωσης κάποιων από τους εξειδικευμένους ερευνητές τους στα ερευνητικά σας έργα. Το πώς και με ποιο πλαίσιο συνεργασίας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, από τις 13.30 ως τις 19.00, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της συμπρωτεύουσας. Περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες εγγραφής θα βρείτε στο https://mscabusiness.teamwork.fr/en/programme.
6-8 Νοεμβρίου


FOSSCOMM για προγραμματιστές


ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 28, ΑΙΓΑΛΕΩ
Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities) είναι ένα συνέδριο που αναφέρεται στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και αφορά κυρίως τους προγραμματιστές και τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού. Η εφετινή 8η διοργάνωσή του θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο αμφιθέατρο των ΤΕΙ Αθήνας. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://fosscomm.teiath.gr/index.php.
7-8 Νοεμβρίου


Εκθεση βρετανικών πανεπιστημίων


DIVANI CARAVEL HOTEL, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2, ΙΛΙΣΙΑ
Παρά την πρόσφατα εκφρασθείσα επιθυμία του προέδρου Ολάντ «να γίνει η Γαλλία η πρώτη χώρα υποδοχής ελλήνων φοιτητών», η Βρετανία συνεχίζει προς το παρόν να κρατά τα πρωτεία του «ξενιτεμού εγκεφάλων μας». Ετσι, όπως κάθε χρόνο, το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνει «Εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων», όπου εκπρόσωποι των εκεί ΑΕΙ θα περιμένουν τους ενδιαφερομένους για να απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις τους. Οι ώρες λειτουργίας είναι 14.00-20.00. Είσοδος (βεβαίως) ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk