Η ατζέντα της επιστήμης

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διοργανώνει αύριο και μεταξύ των ωρών 9.30-14.00 ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020».

26 Οκτωβρίου


Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020


ΕΙΕ, ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διοργανώνει αύριο και μεταξύ των ωρών 9.30-14.00 ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020». Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τον τομέα της Ενέργειας μέσω του «Ορίζοντας 2020», του χρηματοδοτικού πλαισίου της ΕΕ για την Ερευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020. Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια» και τις νέες προκηρύξεις της διετίας 2016-17, ενώ οι εθνικοί εκπρόσωποι του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στο www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-10-26/participation_form.htm. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live.
29 Οκτωβρίου


Τα μαθηματικά των επιδημιών


THE HUB EVENTS, ΑΛΚΜΗΝΗΣ 5, Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ
Την Πέμπτη στις 20.00 θα λάβει χώρα η πρώτη εφετινή συνάντηση του Hub Science, με τη διάλεξη του λέκτορα Βιοστατιστικής Νίκου Δεμίρη για «Τα μαθηματικά των επιδημιών». Στην ομιλία του ο Νίκος Δεμίρης θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο τα αιτιοκρατικά και στοχαστικά μαθηματικά βοηθούν να κατανοήσουμε τη μετάδοση των λοιμωδών νοσημάτων και θα συζητήσει ερωτήματα όπως: Συνδέεται το εμβόλιο ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας με τον αυτισμό; Θα έχουμε νέα πανδημία γρίπης; Πώς η ανάλυση τεράστιων όγκων δεδομένων στο Διαδίκτυο (Big Data) επηρεάζει τη σύγχρονη επιδημιολογία; Είσοδος ελεύθερη, τηλ. επικοινωνίας: 210-3411.009.
30 Οκτωβρίου


Ενέργεια και Αναπτυξιακός Σχεδιασμός


IIEAA, ΣΩΡΑΝΟΥ ΕΦΕΣΙΟΥ 4, ΑΘΗΝΑ
Η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ενέργεια και Αναπτυξιακός Σχεδιασμός στην Ελλάδα», την Παρασκευή και ώρα 9.00, στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Σκοπός της ημερίδας είναι η σε βάθος συζήτηση των δυνατοτήτων αναπτυξιακού σχεδιασμού της Ελλάδος με βάση τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ακαδημαϊκοί, καθηγητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, στελέχη του ΙΟΒΕ, του ΕΚΕΤΑ, του ΣΕΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, της McKinsey & Company Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 6597.119.
Ως 30 Οκτωβρίου


Διαγωνισμός αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών


https://www.grnet.gr/el/node/558
Το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) διεξάγει διαγωνισμό με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της Ερευνας» για την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και προσκαλεί τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση μίας ή και περισσότερων υπηρεσιών στις εξής ενότητες: (α) Ιδιωτικά Εικονικά Δίκτυα για δεδομένα ειδικού σκοπού, (β) Εικονικές Μηχανές για τη φιλοξενία υπηρεσιών, πειραμάτων και εφαρμογών, (γ) Σχεδιάστε το δικό σας Εικονικό Εργαστήριο Δικτύων και (δ) «Οπτικά μονοπάτια» – Υπερυψηλή Ταχύτητα και Ασφάλεια στη μεταφορά Δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τους όρους συμμετοχής και τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, καθώς και για τις παροχές και υπηρεσίες που θα διατεθούν από την ΕΔΕΤ ΑΕ στις ομάδες/μέλη των επικρατέστερων προτάσεων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www.grnet.gr/el/node/558.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk