Ακαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου με την ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Εργασίας είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ την ίδια ώρα μέλη της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου.

Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Εργασίας είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ την ίδια ώρα μέλη της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εξερχόμενοι από τη συνάντηση ανέφεραν ότι ουσιαστικά δεν βρέθηκε καμία λύση στο μείζον ζήτημα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω υποχρηματοδότησης του και ως εκ τούτου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με κορύφωση την απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σταύρος Κουτσουμπέλης προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι «θα δώσουμε μάχη και απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Εκτός από τη συγκέντρωση στο υπουργείο, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας την Τετάρτη

Στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας προκήρυξε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώσει στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Οπως ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ:
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του Μ.Τ.Π.Υ., την Π.Ε.Σ.ΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), την Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων), το Σύλλογο Εργαζομένων στο Μ.Τ.Π.Υ. και την Ο.Σ.Υ.Π.Ε.(Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας) καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συλλαλητήριο, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29), την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 13.00, για να υπερασπισθούμε το Ταμείο μας και να μην επιτρέψουμε καμία περικοπή. Για να δοθεί στους συναδέλφους η δυνατότητα συμμετοχής στην κινητοποίηση, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.30μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Υπεράσπιση του Ταμείου μας αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με τις εισφορές που δίνουν το Ταμείο και οι συνταξιούχοι παίρνουν μέρισμα. Αν αλλάξει ο χαρακτήρας του αναδιανεμητικού συστήματος και επικρατήσει η λογική των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η Τρόικα, ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης παύει να υπάρχει.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Χωρίς ανατροπή της πολιτικής αυτής, οι συνταξιούχοι θα χάσουν τις συντάξεις τους και θα ζουν με τα ψίχουλα του προνοιακού επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν εξαγγείλει για τις 12 Νοεμβρίου πανελλαδική πανεργατική απεργία, αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk