Ξεκινούν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αθήνας

Τα μαθήματα ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, μια κοινωνική δομή που έχει γίνει πια θεσμός και για τέταρτη συνεχή χρονιά στηρίζει εφέτος τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Τα μαθήματα ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, μια κοινωνική δομή που έχει γίνει πια θεσμός και για τέταρτη συνεχή χρονιά στηρίζει εφέτος τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Στο ρόλο των διδασκόντων, εθελοντές που από κάθε γωνιά της Αθήνας αναλαμβάνουν την εξωσχολική προετοιμασία μαθητών Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η αρχή γίνεται στο 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο της Πλατείας Κολιάτσου, οδός Νικοπόλεως 33, με 7 τμήματα για τις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 16.00 έως τις 21.00. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται ήδη σε 100, και οι αιτήσεις των μαθητών, κατοίκων ή δημοτών της Αθήνας -με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια- συνεχίζονται.
Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι η στήριξη του δικαιώματος για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ιδίως δεδομένης της αυξανόμενης ανάγκης για παροχές κοινωνικού περιεχομένου στους δημότες της πόλης μας. Στην κατεύθυνση αυτή, στόχος μας είναι να επεκταθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και σε δυο ακόμη δημοτικές κοινότητες, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και μπορεί να εφαρμοσθεί, καθώς και για μαθητές των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, ανάλογα με τη συμμετοχή των μαθητών, θα εμπλουτισθεί το πρόγραμμα μαθημάτων με διδακτική ύλη και άλλων τάξεων.
Τα πρώτα τμήματα που θα λειτουργήσουν με την έναρξη των μαθημάτων είναι:
· Για τη Γ’ Λυκείου: 2 τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, 1 τμήμα Θετικών Σπουδών, 1 τμήμα Οικονομίας και Πληροφορικής, καθώς και μαθήματα Γενικής Παιδείας.
· Για τη Β’ Λυκείου: 2 τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, 1 τμήμα Θετικών Σπουδών, καθώς και τα μαθήματα Γενικής Παιδείας.
· Για την Α’ Λυκείου: 2 τμήματα.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση που θα βρουν στον σύνδεσμο: www.kekda.gr/el-gr/νέα.aspx?NewsID=1ae4305e-540e-4327-8198-eb70b221e467 στην ηλεκτρονική διεύθυνση gram.kfda@gmail.com ή να επισκεφθούν τη Γραμματεία που λειτουργεί στο 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο, Δευτέρα έως Παρασκευή, 18.00-20.00.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές καθηγητές μπορούν να υποβάλλουν Δήλωση-Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο www.cityofathens.gr/ethelontismos/symetoxh με την επισήμανση «ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ». Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 5277087, 210 5277581 και 210 5277574.
Εφέτος, ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς την παρακολούθηση και τον συντονισμό του ανέλαβε πλέον το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ δήμου Αθηναίων ΑΕ ΟΤΑ. Για τον σκοπό αυτό, καταρτίσθηκε Κανονισμός Λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και συγκροτήθηκε πενταμελής Οργανωτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk