Το success story του κ.Τσίπρα

To περασμένο καλοκαίρι οι Ελληνες τα είδαν όλα. Εξελίχθηκαν πολιτικά και οικονομικά δράματα, εν μέσω ανατροπών και πολλαπλών κινδύνων.

Το success story του κ.Τσίπρα | tovima.gr
To περασμένο καλοκαίρι οι Ελληνες τα είδαν όλα. Εξελίχθηκαν πολιτικά και οικονομικά δράματα, εν μέσω ανατροπών και πολλαπλών κινδύνων. Υπό την απειλή του εξοστρακισμού από την ευρωζώνη επιβλήθηκαν τα capital controls, το «Οχι» του δημοψηφίσματος έγινε «Ναι», ο επώδυνος συμβιβασμός με τους εταίρους επήλθε, η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές, το πολιτικό ξεκαθάρισμα έγινε και πλέον η αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εκπληρώνει, διά της ψήφισης δύσκολων νομοθετημάτων, τις ξένες προς τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των ψηφοφόρων της δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που ανέλαβε. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των εταίρων και των δανειστών και χαίρει εκτιμήσεως στα διεθνή οικονομικά κέντρα. Το ελληνικό πρόβλημα δεν μονοπωλεί πια τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει θεαματικά, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο και στο Σίτι του Λονδίνου πίνουν νερό στο όνομα του κ. Τσίπρα και άπαντες υποθέτουν ότι η Ελλάδα τείνει να επανέλθει στην «οδό της αρετής».Μένει στην κυβέρνηση να επιβεβαιώσει στην πράξη τη νέα της ταυτότητα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των διεθνών οικονομικών κέντρων ώστε να απολαύσει βοήθειες και υποστήριξη.
Ο κ. Τσίπρας υπολογίζει ότι μετά τη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου έχει στη διάθεσή του δώρο χρόνου και ανοχής από τους πολίτες, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2016.
Εκτιμά ότι ως τότε θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στους εταίρους και έτσι θα είναι σε θέση να κηρύξει το τέλος του Μνημονίου και να πανηγυρίσει την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ευτυχές σενάριο για τον κ. Τσίπρα, σε αυτό προσβλέπει, με αυτό πλέον πορεύεται. Ωστόσο τίποτε ακόμη δεν εγγυάται την επιτυχία του. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μπορεί να βρήκε τη νέα ταυτότητά του, αλλά το κόμμα του ακόμη παλεύει να την αποκτήσει.
Και η κοινωνία επίσης ζει το δικό της δράμα. Αυτή την ώρα οι φόροι θεριεύουν, το Ασφαλιστικό ξαναγράφεται από την αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα προπαρασκευάζεται διά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η κοινωνία μεταλλάσσεται, η διαστρωμάτωσή της κλονίζεται και τα πολιτικά αντισταθμίσματα που αναδεικνύει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας άλλοτε τη Δικαιοσύνη και άλλοτε τις φορολογικές Αρχές, δεν μοιάζουν ικανά να συγκρατήσουν την επερχόμενη φθορά.
Κακά τα ψέματα, η φθορά ήδη αρχίζει και καταγράφεται. Τα μέτρα είναι βαριά και οι επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών καίριες.
Ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός τούτο τον καιρό και το δώρο χρόνου που κέρδισε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ίσως δεν αρκέσει. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να βιαστεί, να κινηθεί με ταχύτητα μεγάλη…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk