«Καφές» μεταξύ επαγγελματιών υγείας και φροντιστών ασθενών με άνοια

Τον πρώτο τους «καφέ» ήπιαν οι φροντιστές των ασθενών με άνοια μαζί με τους επαγγελματίες υγείας, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» και του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καφές για φροντιστές».

Τον πρώτο τους «καφέ» ήπιαν οι φροντιστές των ασθενών με άνοια μαζί με τους επαγγελματίες υγείας, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καφές για φροντιστές».
Η πρώτη συνάντηση για «καφέ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Αλτσαχάιμερ «Ο Νέστωρ» (Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη) είχε μεγάλη συμμετοχή από φροντιστές που άδραξαν την ευκαιρία για να πάρουν μια ανάσα ψυχαγωγίας, αλλά και να ενημερωθούν.
Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» κ. Αντώνη Μούγια, «η επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με άνοια είναι μεγάλη. Η ενημέρωση πάνω στην άνοια, οι κοινωνικές επαφές, η αναζήτηση βοήθειας όπου είναι διαθέσιμη και οι ευχάριστες δραστηριότητες έχουν φανεί πως βοηθούν τους φροντιστές στο έργο τους».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Φροντιστών Ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών κυρία Παναγιώτα Σουρτζή τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους φροντιστές να μην ξεχνούν να φροντίζουν τον εαυτό τους. «Σε αυτό εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε μέσω των προγραμμάτων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk