Η ατζέντα της επιστήμης

Οι γνωστοί μας από το τηλεοπτικό «Σύμπαν που αγάπησα», Στράτος Θεοδοσίου και Μάνος Δανέζης, θα δώσουν τις επόμενες Δευτέρες (ώρα 19.30) τρεις διαλέξεις.

19 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου
Διαλέξεις αστροφυσικού προβληματισμού


FLORAL, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 80, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ
Οι γνωστοί μας από το τηλεοπτικό «Σύμπαν που αγάπησα», Στράτος Θεοδοσίου και Μάνος Δανέζης, θα δώσουν τις επόμενες Δευτέρες (ώρα 19.30) τρεις διαλέξεις. Συγκεκριμένα, ο αστροφυσικός Μάνος Δανέζης θα μιλήσει στις 19/10/15 για την «Επιστήμη ως Δημιουργό Νέων Πολιτισμών» και στις 2/11/15 για τη «Γέννηση και εξέλιξη του Σύμπαντος – Σκέψεις και προβληματισμοί», ενώ ο αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου θα εισηγηθεί στις 26/10/15 την «Αστρική εξέλιξη, από τον Ηλιο στα κβάζαρς». Είσοδος ελεύθερη.
19 – 25 Οκτωβρίου
Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης


ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, Λ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Συμμετέχοντας στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης στη Γνώση, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου το σεμινάριο «Προετοιμάζοντας τους νέους ερευνητές για την Ανοικτή Επιστήμη» – το οποίο θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live. Λεπτομέρειες στο openaccess.gr/ekt_oa/oaweek/oaweek_2015.dot.
21 Οκτωβρίου
Η φυσική του χρώματος


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ
Την Τετάρτη και ώρα 19.00 στην Ακαδημία Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ομιλία του επιστημονικού συνεργάτη του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφηρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας, δρος Βασιλείου Τριτάκη, με θέμα: «Το χρώμα στη Φυσική και στη ζωή μας». Είσοδος ελεύθερη.

Ως 31 Οκτωβρίου
Διαγωνισμός eSkills Coding


eskills4jobs.gr
Αν είστε μεταξύ 16 και 30 ετών και ασχολείστε με τα κινούμενα γραφικά (Animation) ή τον προγραμματισμό (Coding) μπορείτε να λάβετε μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Video eSkills for Jobs 2015. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απλή: το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε την εκπαίδευση και να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Το animation δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε διάρκεια το 1,5 λεπτό και θα πρέπει να υποβληθεί στο Youtube. Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών λήγει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες στο eskills4jobs.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk