Εμπλοκή της 36χρονης συντρόφου του συλληφθέντος Γιώργου Πετρακάκου σε ληστεία εμφανίζουν τα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, Παρασκευή. Παρατηρείται ωστόσο ότι το γενετικό υλικό εντοπίστηκε σε καπέλο τύπου τζόκεϊ που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στον Χολαργό, αλλά στο περιστατικό, στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε θανάσιμα αστυφύλακας, δεν αναφέρεται παρουσία γυναίκας και εγείρονται ερωτήματα.
Κατά τα λοιπά η ανακοίνωση παραθέτει τα ευρήματα από διάφορα σημεία και το γενετικό υλικό του Γ. Πετρακάκου σε στοιχεία που συνδέονται με δύο ληστείες τραπεζών, σε Δίστομο και Πόρτο Χέλι, και σε μια οικία στη Νέα Μάκρη.
Αναλυτικά αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη χθεσινή σύλληψη του καταζητούμενου Πετρακάκου Γεωργίου και τριών ακόμα ημεδαπών (δύο ανδρών και μιας γυναίκας), ανακοινώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:
Σε οικία στον Βόλο: πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με 28 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με 14 φυσίγγια ο καθένας, φορητός υπολογιστής (laptop), τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες), καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό Χ-194781, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003 από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, με φωτογραφία του Πετρακάκου Γεωργίου, επίσης καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-618726, υπό στοιχεία ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009 από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, με φωτογραφία του Πετρακάκου Γεωργίου, καταφανώς πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με αριθμό Γ076821, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρ., γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με φωτογραφία του Πετρακάκου Γεωργίου και κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε αν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι τα προαναφερθέντα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας ή η πλαστή άδεια οδήγησης, έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ, αποθήκης ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής: περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων, τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων usb.
Στον αύλιο χώρο της οικίας στην Αγίας Τριάδα Μώλου Φθιώτιδος: ΙΧΕ αυτοκίνητο τύπου jeep το οποίο είχε κλαπεί την 27/12/2013 από την Γλυφάδα και ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Τoyota, μοντέλο Yaris, το οποίο είχε κλαπεί την 02/10/2014 από τα Πατήσια.
Σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στον Βόλο και χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες: δύο συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, κεντρική συσκευή μετάδοσης συνομιλίας (βάση), δύο φορητοί υπολογιστές (laptop) και ένα usb, καπέλο, τύπου τζόκεϊ της Ελληνικής Αστυνομίας και χάρτες που απεικονίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Επιπλέον, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ο γενετικός τύπος του Πετρακάκου Γεώργιου ταυτίζεται:
* με τον γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων στην υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας,
* με τον γενετικό τύπο, που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων σε οικία στη Νέα Μάκρη.
Γενετικά στοιχεία του γενετικού τύπου του Πετρακάκου Γεώργιου εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντος δείγματος, στην υπόθεση της ληστείας του υποκαταστήματος της τράπεζας Alpha Bank στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.
Γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του Πετρακάκου Γεώργιου, όσο και του γενετικού τύπου της 36χρονης συλληφθείσας εμπεριέχονται σε μείγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τύπου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Λεωφ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυφύλακας.
Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας

Τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελλημάτων, απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και των άλλων δύο συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη στον Βόλο.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον 17ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εντολέα του Γιώργου Πετρακάκου, ο συνήγορος του, Σπύρος Φυτράκης ανέφερε:

«Απ’ ότι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. ‘Άκουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Από τα δεδομένα της δικογραφίας από κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση.

» Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα. Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δύο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε, ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική.

» Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δύο ανήλικα παιδιά.» δήλωσε ο συνήγορος του κ. Πετρακάκου.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Πετρακάκος, οδηγήθηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστούν εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του για υποθέσεις ληστειών τραπεζών σε Ακράτα και Μέθανα, για τις οποίες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλλας Ρούπα.