πρόσωπα & αριθμοί

Τελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα στις ηλεκτρονικές πωλήσεις
Πάνω από το ένα τέταρτο (25,7%) των πωλήσεων κατά μέσον όρο στην Ευρώπη πραγματοποιείται μέσα από ηλεκτρονικά κανάλια, την ώρα που στην Ελλάδα οι online πωλήσεις αντιπροσωπεύουν μόλις το 18,3% των εμπορικών συναλλαγών. Με το παραπάνω ποσοστό η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ στις ηλεκτρονικές πωλήσεις επιβεβαιώνοντας ότι γενικότερα στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας έχει να διανύσει ακόμη μεγάλη απόσταση. Την καλύτερη παρουσία στις ηλεκτρονικές πωλήσεις έχει το Λουξεμβούργο με 46,4% και ακολουθούν η Λετονία με 37,2% και η Ρουμανία με 36%.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development
Ως το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από το σύνολο των καθαρά αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 146,1 εκατ. ευρώ της Lamda Development θα αξιοποιηθεί για την εξαγορά δανειακών υποχρεώσεων ή και χαρτοφυλακίων δανειακών υποχρεώσεων με υποχρεώσεις εταιρειών του ομίλου σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής αξίας.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΛΛΗΣ, διευθύνων σύμβουλος της Sunlight
Τη νέα εταιρική της ταυτότητα και το ανανεωμένο website ανακοίνωσε η Sunlight ΑΒΕΕ. Η εταιρεία δίνει έμφαση στον τομέα της βιομηχανικής μπαταρίας, οι πωλήσεις της οποίας συνεισέφεραν το 2014 το 91% των πωλήσεων έναντι 72% το 2010.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ, διευθύνων σύμβουλος της SABO ΑΒΕΕ
Στα 41,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το 2014 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας SABO ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, κατασκευή και εμπορία ολοκληρωμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Το 97% της εταιρείας πραγματοποιείται στις αγορές του εξωτερικού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΕΩΠΑΣ, πρόεδρος του Alliott Group
Τη θέση του προέδρου της συμμαχίας ανεξάρτητων λογιστικών, νομικών και συμβουλευτικών γραφείων Alliot Group θα κατέχει για ακόμη έναν χρόνο ο κ. Γιάννης Κλεώπας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kleopas Alliott.
€74 εκατ. τα κέρδη της Jumbo
Κέρδη 74,25 εκατ.ευρώ, αυξημένα κατά 7,25%, κατέγραψε ο όμιλος Jumbo στο εννεάμηνο της χρήσης 2014-2015. Αντίστοιχα οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ (+8,57%). Η εκτίμηση της διοίκησης για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών μεταξύ 4% και 6% διατηρείται. Το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου αριθμεί 70 καταστήματα.
Εισροές €69 δισ. στα θεσμικά χαρτοφυλάκια
Συνεχίστηκαν και τον Μάρτιο οι εισροές κεφαλαίων στους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων κινητών αξιών (αμοιβαία κεφάλαια κ.τ.λ.) στην Ευρώπη, αν και ήταν μειωμένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ συνέχισαν να προσελκύουν υψηλές καθαρές εισροές τον Μάρτιο χάρη στο άλμα των καθαρών πωλήσεων των μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία προτίμησαν οι επενδυτές καθώς παρέχουν μεγάλη διασπορά χαρτοφυλακίου και αγορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εκδίδει η EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη, τον Μάρτιο το καθαρό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ ξεπέρασε τα 9 τρισ. ευρώ για πρώτη φορά. Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ παρέμειναν θετικές στα 69 δισ., αν και μειωμένες σε σχέση με τα 87 δισ. του Φεβρουαρίου. Η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση των καθαρών πωλήσεων των μετοχικών ΑΚ και των ΑΚ χρηματαγοράς.

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή, ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ χρηματαγοράς) κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 71 δισ. για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Ζημιογόνο τρίμηνο για το «Hilton»
Ζημιές μετά από φόρους 617.000 ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Hilton» και θυγατρική της Alpha Bank, έναντι ζημιών 586.000 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 6 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο του 2014.
€13 εκατ. ομολογιακό
Την υπογραφή της σύμβασης για τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 13 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η βιομηχανία Χαλκόρ. Το ομολογιακό δάνειο έχει διάρκεια 54 μηνών και σκοπός του είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας και η κάλυψη αναγκών σε κεφάλαια κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα.
Sale and lease back σε ακίνητο της Praktiker
Στην απόκτηση άλλου ενός ακινήτου της Praktiker και στην ταυτόχρονη μακροπρόθεσμη επαναμίσθωσή του προχώρησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Το ακίνητο βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής και το τίμημα για τη συμφωνία ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.
Στρατιωτικοί ακόλουθοι στην IDE
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom Defense Electronics (IDE) πραγματοποίησαν οι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα ακόλουθοι Αμυνας, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, συνοδευόμενοι από επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ανώτερα στελέχη της Intracom Defence ενημέρωσαν τους στρατιωτικούς διπλωμάτες για τις δυνατότητες και τα προϊόντα της εταιρείας, καθώς και για τη συμμετοχή της σε πολυεθνικά προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής που έχουν οδηγήσει τις εξαγωγές της εταιρείας να αντιπροσωπεύουν πάνω από 98% του κύκλου εργασιών της.
«Κλείδωσε» ο Ι. Μπενίσης για την ΕΥΔΑΠ
«Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή του κ. Γιάννη Μπενίση για την ΕΥΔΑΠ. Αρχικώς η υποψηφιότητά του είχε σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, καθώς τυγχάνει να είναι σύντροφος της κυρίας Ρένας Δούρου, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αξιοκρατίας. Τελικά το Μαξίμου έκρινε πως ο κ. Μπενίσης – επιχειρηματίας στον χώρο των Α ΠΕ – έχει τα προσόντα να διοικήσει μια εταιρεία με τζίρο 330 εκατ. ευρώ και 2.350 εργαζομένους.
Διαφθορά και επιχειρήσεις
Η πίεση για αυξημένα έσοδα και διεθνή επέκταση τροφοδοτεί τους κινδύνους αύξησης περιπτώσεων απάτης και διαφθοράς στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελευταία διεθνή έρευνα της Εrnst &Young (EY).
Το 51% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% – αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το 84% στην ίδια έρευνα του 2013.
Το 57% του δείγματος εκτιμά ότι οι διοικήσεις τους βρίσκονται υπό πίεση για αύξηση των εσόδων – στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο, στο 67%.
Πάνω από τα δύο τρίτα των ελλήνων ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι πρακτικές διαφθοράς και δωροδοκίας συνεχίζουν να υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης, είναι αισθητά υψηλότερα από τον μέσο όρο διεθνώς τα ποσοστά των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα οι οποίοι πιστεύουν ότι η δωροδοκία με τη μορφή δώρων, μετρητών ή διασκέδασης μπορεί να δικαιολογηθεί ως μέσο επιβίωσης της εταιρείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk