Γερμανία: Καμία ένδειξη για έκτακτο Eurogroup αρχές Ιουνίου

Ενθαρρυντική ένδειξη χαρακτήρισε γερμανός αξιωματούχος το ότι η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει την επικείμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ενθαρρυντική ένδειξη χαρακτήρισε γερμανός αξιωματούχος το ότι η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει την επικείμενη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο γερμανός αξιωματούχος δήλωσε πως η καταβολή των χρημάτων προς το ΔΝΤ σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία. «Το βρίσκω ενθαρρυντικό γιατί αυτό υποδηλώνει ότι η χώρα δεν θα βρεθεί σε μια κατάσταση πτώχευσης γύρω στις 5 Ιουνίου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως δεν γνωρίζει κανένα σχέδιο που να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ενός έκτακτου Eurogroup στις αρχές Ιουνίου για την Ελλάδα.

Εξάλλου, ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι πως το Grexit είναι, πάνω απ’ όλα, κίνδυνος για την Ελλάδα.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της γαλλικής τραπεζικής αρχής δήλωσε πως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η δημιουργία ανάπτυξης.

Τέλος, ο Νουαγιέ κάλεσε τις τράπεζες να παραμείνουν σε εγρήγορση ενόψει της μεταβλητότητας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι γαλλικές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο εάν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη.

«Πριν από κάποια χρόνια, οι κίνδυνοι για τις γαλλικές τράπεζες θα ήταν μεγαλύτεροι εξαιτίας της έκθεσής τους στον διατραπεζικό δανεισμό και σε ελληνικά ομόλογα», τόνισε και προσέθεσε: «Σήμερα, η έκθεση δεν είναι τόσο σημαντική. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk