Παρά το κλίμα έντασης που επικρατεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα φαίνεται ότι ρίχνονται γέφυρες προς εκτόνωση της κατάστασης. Και τούτο επειδή το τελευταίο διάστημα, όπως οι πληροφορίες επιμένουν ο κ. Στουρνάρας συνεργάσθηκε άψογα (όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του) με όλο το οικονομικό επιτελείο και κυρίως με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευ. Τσακαλώτο. Ο κ. Στουρνάρας επιμένει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ,ότι κάνει την δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι έχει συνεισφέρει στο να βρεθούν λύσεις σε αρκετά προβλήματα κυρίως με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Την ίδια ώρα το ΠαΣοΚ με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθοδηγεί δημοσιογραφικές και πολιτικές επιθέσεις εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη, προσφέροντας κακές υπηρεσίες στον τόπο. Την καλεί, αντί να ανοίγει θεσμικά μέτωπα, να σκεφτεί κινήσεις συστράτευσης.
Το τελευταίο διάστημα ο κ. Στουρνάρας, δέχτηκε επιθέσεις από βουλευτές και υπουργούς, ενώ η «Αυγή» έγραψε την Τετάρτη ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η ασφυξία και αφήνει υπονοούμενα για κάθοδο του κ. Στουρνάρα στην πολιτική: «Και τα δύο μαζί δεν γίνονται, forget it», γράφει συγκεκριμένα.

Στουρνάρας στα ΝΕΑ

Απάντηση στις βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους τον καλούν σε παραίτηση έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας: «Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω το λόγο ότι πρέπει να το κάνω».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Στουρνάρας στον Γ.Παπαχρήστο και δημοσιεύεται στο «Στίγμα» της εφημερίδας Τα Νέα την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ο διάλογος μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ και του δημοσιογράφου:

«- Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.

– Μα, αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.
– Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.
– Με τον Τσίπρα μιλάτε;
– Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.
– Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.
– Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»