Από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγέςη τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε μια ώρακαι «συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για το πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις τις επόμενες ημέρες».

Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεταιτην Παρασκευή, ενώ το Σάββατο η διαπραγματευτική ομάδα είναι πιθανό να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Στέλεχος που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη ανέφερε αμέσως μετά: «Συζητάμε πάνω στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή και όχι για τα θέματα που η σύγκλιση είναι μεγάλη.Εκεί δενχρειάζεται. Το θέμα είναι πολιτικό αλλά υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία. Αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».

«Η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε μια ώρα περίπου.Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο,ξέρουμε που και φτιάξαμε ημερήσια διάταξη για το πως θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες.Το Eurogroup μιλούσε για κάποια ανοιχτά ζητήματα.Αυτά θα συζητηθούν» σημείωναν την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης. Συμμετείχαν επίσηςο οικονομικός σύμβουλος του ΠρωθυπουργούΦραγκίσκος Κουτεντάκης, οΠαναγιώτης Παυλόπουλος(σύμβουλος του Μαξίμου για ευρωπαϊκά θέματα).

Την ώρα που η τηλεδιάσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης είχε σύσκεψη με τις κυρίες Βαλαβάνη και Παναρίτη, τον κ. Μάρδα καθώς και όλους τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου.