Κομισιόν: Καμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

«Δεν σχολιάζουμε την ανακοίνωση του ΔΝΤ» ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. «Η ανακοίνωσή του είναι ξεκάθαρη» πρόσθεσε.

«Δεν σχολιάζουμε την ανακοίνωση του ΔΝΤ» ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. «Η ανακοίνωσή του είναι ξεκάθαρη» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι «οι συνομιλίες με την Ελλάδα γίνονται σε λογικό εποικοδομητικό επίπεδο».

«Η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά αποφάσεις παίρνουν οι θεσμοί» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει μεταρρυθμίσεις για να εγκριθούν ώστε να πάρει τη δόση».

Στο μεταξύ σύμφωνα με παρασκηνιακή ενημέρωση που έγινε στην έδρα της Κομισιόν, οι διαπραγματευτές Ε.Ε. και κυβέρνησης οδεύουν προς συμφωνία στα παρακάτω θέματα:

1. Το ύψος και τον τρόπο είσπραξης του ΦΠΑ
2. Στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων
3. Στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Κύκλοι της Κομισιόν έλεγαν πως η εικόνα που δίνεται από την Αθήνα περί εμπλοκής και διαφορετικών γραμμών δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εξηγούν ότι η βιωσιμότητα του χρέους δεν έχει ακόμα συζητηθεί και εκκρεμεί συμφωνία στα κρίσιμα ζητήματα:

1. Προϋπολογισμός 2015
2. Βιωσιμότητα ασφαλιστικού συστήματος
3. Φιλελευθεροποίηση πρόσβασης στην αγορά εργασίας

Η Κομισιόν θεωρεί τελείως απίθανο να υπάρξει συμφωνία έως τη Δεύτερα, όμως, αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά τις δύο επόμενες μέρες που θα συνεχιστεί το Brussels Group, τότε το Εurogroup θα μπορούσε να στείλει ένα θετικό μήνυμα, χωρίς όμως να προδικάζεται το τι θα κάνουν άλλοι θεσμοί μετά από αυτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk