Παρατάσεις για ένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών σε Εφορία και Ταμεία

Εναν μήνα παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν ως τις 27 Απριλίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία

Εναν μήνα παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν ως τις 27 Απριλίου να ενταχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία βάσει της οποίας, αν πληρώσει κανείς 200 ευρώ και άνω, του διαγράφεται το ισόποσο των προσαυξήσεων.
Από την άλλη, συνεχίζει να τρέχει κανονικά η ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία λήγει στις 26 Μαΐου με δυνατότητα παράτασης για ακόμη έναν μήνα.
Γενναία παράταση δόθηκε και για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, δόθηκε παράταση ως τις 2 Ιουνίου για τη ρύθμιση στα ασφαλιστικά ταμεία (πλην ΝΑΤ) για ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί ως τις 2 Μαρτίου.
Προβλέπεται επίσης ότι οι οφειλέτες των ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ έχουν τη δυνατότητα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των ελεύθερων επαγγελματιών, να μην καταβάλουν ως και τρεις δόσεις εντός του 12μήνου. Για όλους τους υπολοίπους δίνεται η δυνατότητα καθυστέρησης μόνο μιας δόσης. Ειδικά για ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρ του πρώην ΟΠΑΔ η αίτηση για υπαγωγή υποβάλλεται ως και τις 30.6.2015.
Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1.4.2015 και εφεξής. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη τόσο για τη ρύθμιση της Εφορίας όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk