Κλειστό θα παραμείνει και αυτή την εβδομάδα το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σε όλες τις σκηνές του, λόγω των στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης φύσεως Προσωπικού.

Τα μαύρα πανό επανήλθαν στην πρόσοψη του ιστορικού θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ οι ηθοποιοί πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα, παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της επιχορήγησης, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της, την «ανεύθυνη» -όπως τη χαρακτηρίζουν- οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διευθύνσεων και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.

Ηθοποιοί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, συμβολική κατάληψη του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση της προέδρου Μένης Λυσσαρίδου και δύο ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου -του Φ. Γράψα και του Δημήτρη Χαλκιά-, ενώ στη διάθεση του αναπληρωτή υπουργού έχει θέσει την παραίτησή του και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος.

Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο θέατρο θα διαρκέσουν ολόκληρη τη θεατρική εβδομάδα -Τετάρτη έως και Κυριακή.

Το μεταξύ, την παραίτηση του νεοτοποθετηθέντα Κωνσταντίνου Γκαρέλα από τη θέση του προέδρου του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για προσωπικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ.